Κινδύνεψαν επιβάτες και πεζοί από τους σηματοδότες στα Πλατανίδια

Ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του συμβούλου Νίκου Νομικού

Δύο ερωτήσεις για τους σηματοδότες στη διασταύρωση με Πλατανίδια, που την περασμένη Κυριακή τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν επιβάτες αυτοκινήτων και πεζοί και την αποκατάσταση υδραύλακα στο Μαλάκι, από τον οποίο αρδεύονται οι εκτάσεις περίπου 150 παραγωγών (αχλαδιών, σανταρόζας, βερικοκιές και ελιές), κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Νομικός.

Για το θέμα του σηματοδότη στη διασταύρωση προς Πλατανίδια, αναφέρει ότι την περασμένη Κυριακή σταμάτησε να λειτουργεί (λειτουργούσε μόνο το παλλόμενο πορτοκαλί), ενώ δεν υπήρχε τροχονόμος για να ρυθμίσει την κυκλοφορία ενώ είχε μεγάλη κίνηση. Ο ίδιος δηλώνει ότι πήγε στην περιοχή στις 12.30 το μεσημέρι και διαπίστωσε το πρόβλημα που υπήρξε με αυτοκίνητα, λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, που με κόπο και κίνδυνο για τους επιβάτες κατάφερναν να πάνε από Πλατανίδια προς Βόλο και για πεζούς που από το Α,. Λεχώνια πήγαιναν για μπάνιο.

Ο Νίκος Νομικός ερωτά τη Δημοτική Αρχή αν ήταν σε γνώση της η διακοπή λειτουργίας του σηματοδότη, ποιος είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος και με ποιο δικαίωμα ο Δήμος εξέθεσε σε κίνδυνο τόσους πολίτες.
Ο σύμβουλος της μειοψηφίας κάνει λόγο για δυσφήμιση του οικισμού και αποτροπή των επισκεπτών να τον επισκεφθούν. Καταδικάζοντας τις επιχειρήσεις σε οικονομικό μαρασμό, ενώ δηλώνει ότι ο ίδιος επιφυλάσσεται ων νομίμων δικαιωμάτων του, ενάντια σ’ αυτούς που εξέθεσαν σε κίνδυνο, τον ίδιο, την οικογένειά του και τους επισκέπτες των Πλατανιδίων και θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα αν επαναληφθεί το φαινόμενο.

Αναφορικά με την καταστροφή του υδραύλακα στη θέση Καψάλα στο Μαλάκι, ο Νίκος Νομικός τονίζει ότι παρότι είχε κάνει επερώτηση για το θέμα από τον περασμένο Φεβρουάριο, προ δεκαημέρου εμφανίστηκε στο σημείο συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ που τοποθέτησε αγωγό μικρότερης διατομής, που έχει αποτέλεσμα να τον βγάλει η πίεση από το μοτέρ επειδή είναι μικρότερος.

Ο σύμβουλος ερωτά το Συμβούλιο γιατί δεν έγινε συνάντηση των αρμόδιων για την κατασκευή του, όπως είχε λάβει διαβεβαίωση, γιατί δεν κατασκευάστηκε ακόμη ο υδραύλακας, που δεν έχει μήκος άνω των 50 μέτρων, γιατί απαξιώνονται τόσο καιρό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάνω από 150 παραγωγοί που βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και τα δένδρα τους να ξεραίνονται, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ δεν τοποθέτησε αγωγό ίδιας διατομής με τον αγωγό του μοτέρ και πως σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά και ποιος θα αποζημιώσεις τους παραγωγούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.