Κλαδιά δένδρου έπεσαν στους πάγκους της λαϊκής αγοράς!

Πάνω από 40 πτώσεις στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν πωλητές οπωρολαχανικών, όταν, λίγο πριν τις 8.30 σήμερα το πρωί κλαδιά δένδρου έπεσαν πάνω στους πάγκους που είχαν στήσει, επί της οδού Ρήγα Φεραίου, στην διασταύρωση με την οδό Ογλ. Από χθες τη νύχτα που ξεκίνησαν οι δυνατοί άνεμοι (που αναμένεται να κοπάσουν από το απόγευμα) σημειώθηκαν τουλάχιστον 40 πτώσεις δένδρων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της Αστυνομίας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 8.15 σήμερα το πρωί, για πτώση κλαδιών δένδρων σε πάγκους της λαϊκής αγοράς, επί της οδού Ρ. Φεραίου, στο Βόλο. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και επί τόπου πήγαν ένας όχημα με πυροσβέστες που άρχισαν να κόβουν τα κλαδιά. Επειδή όμως ο δρόμος, λόγω των πάγκων που υπήρχαν ήταν στενός, ειδοποιήθηκε συνεργείο του Δήμου Βόλου, που πήγε επί τόπου με γερανοφόρο όχημα και άρχισε να κόψει τα κλαδιά που ήταν επικίνδυνα να πέσουν και να τραυματίζουν κόσμο.

Ευτυχώς οι πωλητές οπωρολαχανικών που βρισκόταν στο σημείο που έπεσαν τα κλαδιά πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν έγκαιρα και δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.
Επί τόπου βρέθηκαν και αστυνομικοί, που έφραξαν το χώρο με κορδέλες, για να μην κινδυνέψουν οι περαστικοί και, μέχρι αυτή την ώρα συνεργείο του Δήμου κόβει ακόμη τα κλαδιά.

Στο μεταξύ από αργά χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί σημειώθηκαν 40 πτώσεις δένδρων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου κυρίως σε Άναυρο, Ν. Δημητριάδα και Αναλήψεως.

Χαρακτηριστικότερη των περιπτώσεων ήταν η πτώση δένδρου, λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα χθες, επί της Λαρίσης, στη διασταύρωση με Διμηνίου. Το δένδρο έπεσε και στη Λαρίσης και χρειάστηκε η συνδρομή και της Αστυνομίας, για να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας μέχρι η Πυροσβεστική να κόψει το δένδρο.

Οι ισχυροί άνεμοι, έντασης μέχρι και 7 μποφόρ Βόρειοι – Βορειοδυτικοί, κοπάζουν όσο περνά η ώρα και από το απόγευμα αναμένεται να μειωθούν κατά πολύ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.