Κυριάκος Μητσοτάκης: “Γερασμένο κόμμα η ΝΔ, χρειάζεται δημιουργική ανανέωση” (video)

Στο Βόλο βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα γερασμένο κόμμα και χρειάζεται δημιουργική ανανέωση τόνισε μιλώντας από το Βόλο ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αυτό είναι άλλωστε και το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης αν θα προχωρήσει δηλαδή το κόμμα σε μια δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ή θα παραμείνει σε στασιμότητα η οποία νομοτελειακά θα οδηγήσει και σε συρρίκνωση.”

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης το μήνυμα αναφορικά με τις εσωτερικές εκλογές, είναι ένα μήνυμα συμμετοχής πάνω απ’ όλα. “Συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία η οποία θα λάβει χώρα σε δύο εβδομάδες από τώρα. Ένα μήνυμα συνδιαμόρφωσης της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ αγωνίζομαι προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να μετατραπεί από ένα συρρικνωμένο κόμμα του 28% σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει διαζύγιο από τις παραγωγικές τάξεις της κοινωνίας, ότι δεν μιλάει πια ουσιαστικά στη νεολαία και ότι είναι ένα κόμμα γερασμένο και σε επίπεδο μηχανισμών και σε επίπεδο ιδεών αλλά και σε επίπεδο προσώπων. Χρειάζεται με άλλα λόγια μια δημιουργική ανανέωση και αυτό είναι και το δίλημμα και αυτών των εκλογών.”

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες των προεδρικών εκλογών στη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της διεξαγωγής μιας δημόσιας συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων για το μέλλον του κόμματος. Όπως επισήμανε έχει ζητήσει επανειλημμένως μια συζήτηση όχι μόνο τηλεοπτική, αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο από έναν τουλάχιστον συνυποψήφιο τον κ. Μεϊμαράκη δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση και λυπάται γι ‘αυτό. “Δεν θεωρώ ότι το κόμμα θα βγει ζημιωμένο από οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση. Θα πρέπει όλοι να έχουμε έναν κοινό στόχο. Ο στόχος θα πρέπει να είναι, το πώς θα αυξήσουμε την συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Εάν ο επόμενος πρόεδρος εκλεγεί με μεγάλη συμμετοχή, θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση. Αν από την άλλη ο επόμενος πρόεδρος εκλεγεί με μικρή συμμετοχή, αυτή του σκληρού κομματικού συστήματος, τότε φοβούμαι πως δεν θα έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε εκείνες τις αλλαγές που η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται.”

Καταδίκη για την επίθεση σε Κουμουτσάκο

Αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Βουλευτής την ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έξω από του Βουλή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Έχω ήδη εκφράσει τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση την οποία δέχτηκε ο συνάδελφος κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτή η επίθεση είναι ένας μόνο κρίκος σε μια αλυσίδα βίας η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης, είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι συστηματικά υπονόμευσαν τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με ακραίες εκφράσεις. Από το 2012, από την εποχή των αγανακτισμένων, την εποχή της πλήρους απαξίωσης της Βουλής αναπτύχθηκε ένας εμπρηστικός πολιτικός λόγος ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε και εντός του κοινοβουλίου. Ο πολιτικός αυτός λόγος έχει συγκεκριμένη πατρότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δυναμίτισαν συνειδητά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου προκειμένου να εκλεγούν στην εξουσία.”

Για τις καταγγελίες Πανούση πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη

Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης με αφορμή της καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν τη ζωή του, ζήτησε, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή την απάντηση της κυβέρνησης για τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Όπως είπε “Θέλω να εκφράσω τον εντονότατο προβληματισμό μου για τις δηλώσεις που έκανε ο τέως υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης. Οι αναφορές που έκανε για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη τα οποία απειλούν ευθέως τη ζωή του γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Η δε απάντηση της κυβέρνησης στις καταγγελίες αυτές είναι ανεπαρκέστατη. Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα και να διερευνήσει αυτές τις εξαιρετικά ανησυχητικές καταγγελίες.”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που ξεκινάει την περιοδεία του στη Θεσσαλία, από τη Μαγνησία και την πόλη του Βόλου. Έχω ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με το Βόλο καθώς εδώ υπηρέτησε τη στρατιωτική μου θητεία στην 346 Π.Μ. στην Αγχίαλο, οπότε αισθάνομαι ότι επιστρέφω σε μια πόλη την οποία γνωρίζω πάρα πολύ καλά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.