Κ. Καραμπάτσας: Κανένας κίνδυνος για τη Μαιευτική και Παιδιατρική

Παραδέχτηκε ότι υπήρξε κίνδυνος να κλείσει η Παιδιατρική

Μπορεί η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου να έφτασε στο σημείο να κλείσει για μερικές ημέρες, λόγω ξαφνικής αποχώρησης επικουρικού γιατρού, ωστόσο τα αντανακλαστικά του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρου Μακρή και το ενδιαφέρον της πρώην υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, έδωσαν λύση και με χθεσινή απόφαση μετακινείται στο Βόλο παιδίατρος άλλου Νοσοκομείου, οπότε η κλινική θα μπορεί να λειτουργήσει καθημερινά και με ασφάλεια.
Τα παραπάνω επισήμανε μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, που αναφέρθηκε και στο θέμα της Μαιευτικής κλινικής και όσα γράφτηκαν ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κλείσει κλινική που έχει πέντε γιατρούς.

Για το θέμα της Μαιευτικής Κλινικής, ο κ. Καραμπάτσας ανέφερε ότι ήταν η επόμενη μέρα μετά τη συνταξιοδότηση του φυσικού διευθυντή (leader) της κλινικής του Γιώργου Γεωργαδάκη, που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της Μαιευτικής Κλινικής στο Βόλο, καθότι ήταν 40 χρόνια γιατρός με μεγάλη καριέρα. Η επόμενη μέρα μετά τη συνταξιοδότησή του, είχε να αντιμετωπίσει μια διαχείριση της πραγματικότητας από τους υπάρχοντες γιατρούς.

Η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου έχει αυτή τη στιγμή τρεις γιατρούς μόνιμους και δύο επικουρικούς και «με πέντε γιατρούς καμία κλινική δεν μπορεί να κλείσει, ακόμη και με τον χειρότερο διευθυντή και τον χειρότερο διοικητή. Είναι αδύνατον να μη γίνουν οι εφημερίες με πέντε γιατρούς και να νη μείνει ανοιχτή η κλινική», τόνισε ο Κ. Καραμπάτσας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου παραδέχτηκε ότι υπήρχαν κάποιες ανησυχίες, με την αποχώρηση του κ. Γεωργαδάκη, για την επόμενη μέρα και η Διοίκηση όρισε τον αρχαιότερο γιατρό για να αναπληρώσει προσωρινά τον κ. Γεωγαδάκη. Όπως ανέφερε το πρόγραμμα της Μαιευτικής Κλινικής είναι γεμάτο κάθε μέρα με συστηματική εφημέρευση και χωρίς να υπάρχει κανένα κενό.

Κινδύνεψε η Παιδιατρική
Ο κ. Καραμπάτσας επισήμανε ότι το θέμα της Μαιευτικής Κλινικής είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Παιδιατρική Κλινική, διότι μετά τις γέννες χρειάζεται ο παιδίατρος και οι δύο κλινικές πρέπει να είναι ανοιχτές.
Επίσης, τόνισε, ότι η Παιδιατρική αντιμετωπίζει μια σειρά άλλων περιστατικών, που δεν έχουν σχέση με γέννες, αλλά με διάφορες ασθένειες των παιδιών.
«Για την Παιδιατρική Κλινική τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά και δημιουργήθηκε ένα θέμα όταν ξαφνικά, ο ένας από τους επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο του Βόλου, επελέγη σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα άλλου Νοσοκομείου και «μας άφησε στα κρύα του λουτρού» κυριολεκτικά», ανέφερε ο διοικητής.
Ο κ. Καραμπάτσας παραδέχτηκε ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος η Παιδιατρική Κλινική κάποιες μέρες να μείνει κλειστή, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη.

Συμπλήρωσε δε ότι χρειάστηκε πολύς καιρός και μόχθος και πολύ δουλειά, με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Λάζαρο Μακρή, την πρώην υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, προσπαθούσαμε με νύχια και με δόντια να την κρατήσουμε ζωντανή.
Ο κ. Καραμπάτσας εξήρε τη συμβολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή και τόνισε ότι έδρασε αστραπιαία, καταλυτικά και λυτρωτικά για το Νοσοκομείο και την Παιδιατρική κλινική. «Με αίσθημα ευθύνης μετακίνησε από άλλο Νοσοκομείο μια γιατρό στο «Αχιλλοπούλειο», με απόφαση που έλαβε χθες, με αποτέλεσμα να πάλι η Παιδιατρική Κλινική να είναι ανοιχτή», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Η παιδιατρική Κλινική έχει μια μόνιμη γιατρό, μια επικουρική, η γιατρός που θα μετακινηθεί με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ενώ υπάρχει και τέταρτος γιατρός που μπορεί να καλύψει κάποιες εφημερίες από την Αργαλαστή. Στις 5 Αυγούστου αναμένεται και νέα άφιξη επικουρικού γιατρού (που κατοικεί στο Βόλο και ο σύζυγός της είναι γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου), οπότε με τέσσερις γιατρούς θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και με ασφάλεια η Παιδιατρική Κλινική και η γιατρός του Κ.Υ. Αργαλαστής να καλύψει την περιοχή του Ν. Πηλίου που το καλοκαίρι παρουσιάζει και αυξημένη τουριστική κίνηση, αλλά υπάρχουν και πολλές ανάγκες για τα παιδιά της περιοχής.

Το μήνυμα που έδωσε ο διοικητής είναι ότι καμία μέρα δεν θα κλείσει καμία κλινική. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γίνονται οι προσλήψεις που πρέπει αναφέροντας ότι «η τέχνη και η μαγκιά είναι να βρίσκεις λύσεις σε θέματα που είναι δύσκολα».

Τέλος για τον αξονικό τομογράφο, που αντιμετωπίζει συχνά – πυκνά προβλήματα, ο κ. Καραμπάτσας τόνισε ότι έγινε επισκευή του υπολογιστή και από αύριο Παρασκευή θα λειτουργήσει, ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για μηχάνημα που έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια και τα ίδια προβλήματα θα παρουσιάζει μέχρι τον Οκτώβριο που αναμένεται ο νέος τελευταίας τεχνολογίας αξονικός τομογράφος, που θα αποκτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.