ΛΑΣ: «Ο Μπέος άρχισε τις μπίζνες»

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» επαληθεύεται η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πραγματικές προθέσεις του νέου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και την απόλυτη ταύτισή του με την κυβερνητική πολιτική. Στο τραπέζι μπήκε άρον-άρον από τη νέα δημοτική αρχή η δήθεν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή η παράδοσή της για κέρδη σε ιδιώτες επιχειρηματίες, επισημαίνει η παράταξη σε ανακοίνωσή της.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τον κ. Καραμπάτσα, τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, και κάτω από την υψηλή εποπτεία εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΝΔ, της κ. Ζέτας Μακρή (που κατά τα άλλα την έχει εντάξει στο «σάπιο πολιτικό σύστημα») συμφώνησαν να «αξιοποιηθούν» δυο ακίνητα φιλέτα στο κέντρο της πόλης, με πρόσχημα να έχει έσοδα το Νοσοκομείο του Βόλου.

Με την πρόταση τους αυτή αποδεικνύεται και η αντίληψη που έχουν για τη λειτουργία του νοσοκομείου και του δήμου, που θέλουν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, δηλαδή να λειτουργούν με βάση τα έσοδα τους από τις πανάκριβες υπηρεσίες που θα πουλούν στους εργαζόμενους. Εξάλλου ο κ. Μπέος το ομολόγησε κυνικότατα προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθήσει και στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης τη δημοτικής δημόσιας περιουσίας, αλλά και στο ζήτημα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι ο δήμος, δηλαδή οι δημότες, θα πληρώσουμε για έργα κατεδάφισης για να δοθούν «καθαρά» τα ακίνητα στους ιδιώτες, επισημαίνει η ΛΑΣ.

«Η πρόταση Μπέου – Καραμπάτσα, με τις ευλογίες της κ. Ζέτας Μακρή είναι ιδιαίτερα προκλητική, αφού ακριβώς δίπλα λειτουργούν σε συνθήκες απαράδεκτες τρία νηπιαγωγεία (19ο, 29ο, 18ο) και που σεβόμενοι πρώτα και κύρια τα δικαιώματα των παιδιών και όχι τις επενδύσεις των ιδιωτών για κέρδη, θα έπρεπε το οικόπεδο στην οδό Όγλ – 28ης Οκτωβρίου να αξιοποιηθεί για σχολική στέγη, ενώ το κτίριο στην οδό Κ. Καρτάλη – Δημητριάδος ως φοιτητική εστία ή χώρος φιλοξενίας αστέγων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση καλούν τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους φοιτητές να αποτρέψουν τα «επιχειρηματικά» σχέδια της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του Νοσοκομείου, να διεκδικήσουν την αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων, αλλά και άλλων δημοσιών ακινήτων για την κάλυψη των πραγματικών μεγάλων κοινωνικών αναγκών και να σταματήσουν την παραχώρησή τους για κέρδη σε ιδιώτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.