ΛΑΣ: Υποκρίνονται οι παρατάξεις του Δ.Σ. για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Για υποκρισία των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής Βόλου και των τριών μειοψηφιών, κάνει λόγο η ΛΑΣ σε ανακοίνωση του εξέδωσε για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ αναφέρει ότι «ο λαός πρέπει να γνωρίζει την πραγματικότητα και να μην πέσει στην παγίδα που του στήνουν οι παρατάξεις, και του Μπέου και του Πατσιαντά και του Σκοτινιώτη και του Μιτζικού μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θέλουν να τον «κινητοποιήσουν» για ένα μέτρο που καθορίζει ότι μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να ζήσει με 13,1 ευρώ την ημέρα (!), που ουσιαστικά καταργεί κατακτήσεις που υπήρχαν σε κοινωνικά και άλλα επιδόματα, που είναι μοχλός εκβιασμού για πιο φτηνούς εργαζόμενους».

Η ΛΑΣ εκτιμά ότι οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο καλούν σε στράτευση γιατί ο Βόλος εξαιρέθηκε από τις πρώτες πόλεις που θα εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο. «Οι λεονταρισμοί τους είναι φτηνοί, μιας και η απόφαση της κυβέρνησης καθορίζει ότι σε έξι μήνες το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα. Είναι υποκριτές γιατί δεν έχουν βγάλει μιλιά για την κατάργηση τόσων και τόσων επιδομάτων, για το γεγονός ότι το επίδομα ανεργίας το παίρνει μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των ανέργων. Σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις την τελευταία χρονιά, η Λαϊκή Συσπείρωση, έχει καταθέσει αιτήματα για μέτρα ανακούφισης των ανέργων που μπορεί να υλοποιηθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως το να καταργηθούν τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη για τους άνεργους, να τους δίνεται δωρεάν νερό. Πάνω σε αυτά αρνήθηκαν όλες αυτές οι παρατάξεις να συμφωνήσουν», επισημαίνει η παράταξη της ήσσονος μειοψηφίας.

Η ΛΑΣ εκτιμά ότι η υποκρισία των τεσσάρων παρατάξεων είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί θέλουν να παρουσιαστούν ότι «παλεύουν» για να δοθούν ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους, την ίδια στιγμή που θέλουν να τους τα πάρουν πίσω με τα δημοτικά τέλη, τη ΔΕΥΑΜΒ, τη ΔΕΗ, τα χαράτσια.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, όχι μόνο δεν θα συμμετέχουν στις κοινές συνεδριάσεις για τους λεονταρισμούς των παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά καλούν τις εργατικές και τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου, τους άνεργους και τις οικογένειές τους, να διεκδικήσουν:

– Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους.
– Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 €, δηλαδή στο 80% του μισθού με επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 € και παράλληλη κατάργηση όλων των νόμων που ακύρωσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επίσης καλούν όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους να διεκδικήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο:
– Να παρέχεται δωρεάν νερό από τη ΔΕΥΑΜΒ για όλο το διάστημα της ανεργίας τους και την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.
– Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στο Δήμο που θα καλύψει τις εξής ανάγκες: τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία, την κάλυψη της θέρμανσης, την πληρωμή κομμένου ρεύματος, τις δωρεάν μεταφορές και άλλα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών των ανέργων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.