Λαϊκή: Κατάσχεση ενδυμάτων που εγκατέλειψε πωλητής

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, μέλη των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, συνεπικουρούμενα από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), πραγματοποίησαν ελέγχους σήμερα Παρασκευή σε Λαϊκή Αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης του Δήμου Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά αυτής.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων και σε μία περίπτωση, το εν λόγω Κλιμάκιο Ελέγχου διενήργησε κατάσχεση – καταστροφή διαφόρων ετοίμων ενδυμάτων, ανδρικών και γυναικείων, με τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη Νομοθεσία. Τα έτοιμα ενδύματα είχαν εγκαταλειφθεί από τον/την κάτοχό τους εντός της Λαϊκής Αγοράς. Τα κατασχεθέντα προϊόντα, αφού πρώτα χρωματίστηκαν με ανεξίτηλο σπρεϊ, καταστράφηκαν με απόρριψή τους σε φορτηγό – απορριμματοφόρο, το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και συνέδραμε το κλιμάκιο καθ’ όλη τη διάρκεια των εν λόγω ελέγχων.

Τέλος και σε τρεις περιπτώσεις το Κλιμάκιο Ελέγχου επέβαλε επί τόπου, με σχετικές Εκθέσεις Βεβαίωσης Παράβασης, συνολικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 1.500 € σε επαγγελματίες πωλητές (500 € στον καθένα), για αυθαίρετη αλλαγή χώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.