Λιγότεροι από 100 επαγγελματίες στη ρύθμιση για κατάληψη χώρου

Σε σύνολο 210 που είχαν δικαίωμα ένταξης σε μηνιαίες δόσεις

Μικρό το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στη ρύθμιση δόσεων, προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Τελευταία ημέρα υπαγωγής στη ρύθμισης χθες και, σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Βόλου, μόλις 98 καταστηματάρχες, σε σύνολο 210, πλήρωσαν προκαταβολή 30% του ετήσιου τιμήματος και θα καταβάλλουν την υπόλοιπη οφειλή σε δόσεις. Όσοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τη ρύθμιση, πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ το ποσό για ανανέωση της άδειας.
Χθες, ήταν η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για ένταξη στη ρύθμιση και σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Προσόδων του Δήμου Βόλου από το ταμείο του Δήμου πέρασε ποσοστό 48% των καταστηματαρχών, δηλαδή 98 από τους 210 συνολικά.

Οι υπόλοιποι 112 επαγγελματίες που θα αποφασίσουν να ανανεώσουν τις άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ το τίμημα για το 2016.
Στην περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ή την Αστυνομία εφόσον διαπιστωθεί ότι η άδεια δεν έχει ανανεωθεί, στον καταστηματάρχη θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.
Δύο ως τέσσερις δόσεις
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το ποσοστό του ετήσιου τέλους που πρέπει να πληρωθεί προ της χορήγησης της αδείας για τα τραπεζοκαθίσματα, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 30% της οφειλής και ο αριθμός των δόσεων για την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού, εξαρτάται από το ύψος του ετήσιου τέλους.
Οι δόσεις – διευκολύνσεις προς τους καταστηματάρχες έχουν καθοριστεί ως εξής:
-Για ετήσιο τέλος έως 500 ευρώ καταβολή σε δύο μηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος)
-Για ετήσιο τέλος από 501 ευρώ έως 4.000 ευρώ καταβολή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος)
-Για ετήσιο τέλος από 4.000 ευρώ και πάνω καταβολή σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις (Μάιος – Ιούλιος – Σεπτέμβριος – Νοέμβριος).
Η τελευταία δόση πρέπει να καταβάλλεται μέσα στο Νοέμβριο. Αν δεν πληρωθεί μία δόση, αυτόματα η άδεια ανακαλείται και θεωρείται ότι ο επαγγελματίας έχει προχωρήσει σε αυθαίρετη κατάληψη του χώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.