Μαθητές 1ου ΕΠΑΛ: Ζητούμε παρέμβαση του εισαγγελέα και του υπουργείου Παιδείας

Δύο "σχολικές αίθουσες" του 1ου ΕΠΑΛ στεγάζονται σε κοντέινερ στο κτίριο Αποστόλου, αναφέρουν οι μαθητές.
"Δεν είμαστε μαθητές β' κατηγορίας"

Την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και του Υπουργείου Παιδείας ζητά του 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, εκπροσωπώντας του 275 μαθητές που φοιτούν σε αυτό. Θέλοντας να παρουσιάσουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά, αναφορικά με τη διαμάχη που έχει προκληθεί λόγω της έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας στο “Καρτάλειο” διδακτήριο, οι μαθητές απέστειλαν ψήφισμα στα τοπικά ΜΜΕ, το οποίο όπως αναφέρουν έχουν ήδη παραδώσει στο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και στην πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Βιολέτα Καντόλα και στον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Δοδοντσάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκείνοι στο θέμα της στέγασης είναι εξίσου σημαντικά μιας και χρησιμοποιούν ως σχολικές αίθουσες δύο κοντέινερ.

Στο ψήφισμά τους αναφέρουν τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε
Κυρία Καντόλα

Το σχολείο μας, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου είναι το μόνο σχολείο που έχει τόσα πολλά προβλήματα όχι μόνο μέσα στην πόλη μας αλλά και σε όλο το νομό Μαγνησίας.
Παρά τις προσπάθειές μας και τις απανωτές καταλήψεις, δυστυχώς κανείς δεν μας δίνει σημασία, κανείς δεν μας υπολογίζει.

Είμαστε οι μόνοι μαθητές που μετακινούμαστε σε 2 κτίρια (Αποστόλου στις οδούς Δεληγιώργη με Γαλλίας και Καρτάλειο, στις οδούς Πολυμέρη και Κασσαβέτη) , με κρύα και βροχές για να κάνουμε τα μαθήματά μας.
Το σχολείο μας, έχει 15 τμήματα αλλά μόνο 13 αίθουσες, εκ των οποίων οι 2 λυόμενες και οι άλλες 2 μοιάζουν με τρύπες των 15 τετραγωνικών και μοιάζουμε, τόσο εμείς όσο και οι καθηγητές μας σαν να πρωταγωνιστούμε σε ταινία με συνθήκες τρόμου και Μεσαίωνα.

Στο κτίριο Αποστόλου δεν έχουμε καν στέγαστρο για να προστατευόμαστε από τη βροχή, το προαύλιο και τα πεζοδρόμια του σχολείου μας είναι κατεστραμμένα, οι κουρτίνες ανύπαρκτες, αλλά αντίθετα, έχουμε βαριά και επικίνδυνα διαλυμένα κάγκελα που κινδυνεύουν να τραυματίσουν, ακόμη και να σκοτώσουν εμάς και τους συμμαθητές μας καθώς και τοίχους επικίνδυνους να περιβάλλουν το σχολείο μας.

Ένας τοίχος μάλιστα έχει γκρεμιστεί και το προαύλιο του σχολείου μας έχει ενωθεί με την αυλή του γειτονικού σπιτιού, ενώ μάταια περιμένουμε κάποιος να ευαισθητοποιεί και να το φτιάξει.

Το δικό μας υποτυπώδες κυλικείο δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη μας. Ακόμη και τα υποτιθέμενα παγκάκια στο προαύλιο είναι επικίνδυνα ώστε να καθήσουμε πάνω σε αυτά.
Τα παράθυρα και οι πόρτες του κτιρίου Αποστόλου απαιτούν άμεση επισκευή, αφού άλλα δεν ανοίγουν και άλλα δεν κλείνουν.

Στο κτίριο Αποστόλου δεν έχουμε ούτε γυμναστήριο, ούτε αίθουσα εκδηλώσεων. Αντίθετα, στο Καρτάλειο που πηγαίνουμε για τα εργαστήρια της Πληροφορικής, υπάρχουν τα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας που είναι εξοπλισμένα για Λύκειο, είναι όμως παρανόμως κλειδωμένα από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Κύριε Δήμαρχε

Κυρία Καντόλα

Είμαστε 275 μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Κάποιοι από εμάς φέτος θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με όνειρα για τις σπουδές μας , αλλά αντί να έχουμε τη στήριξη και τη βοήθειά σας, εσείς λειτουργείτε σαν να είμαστε εμείς εντελώς ανύπαρκτοι.

Και παρά το γεγονός ότι διαρκώς φωνάζουμε για τα προβλήματά μας, εσείς βρήκατε τον τρόπο να υποβαθμίσετε ακόμη περισσότερο το σχολείο μας.

Με έκπληξη και δυσάρεστα συναισθήματα ενημερωθήκαμε για την ευαισθησία που επιδείξατε, όπου για 7 υπεράριθμους μαθητές της 1ης τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου, διώχνετε τους καθηγητές μας από το γραφείο τους στο Καρτάλειο, χωρίς να σας ενδιαφέρει αν και αυτοί οι ίδιοι, κάτω από τις νέες συνθήκες θα μπορούν να ασκήσουν όπως πρέπει το έργο τους. Τους διώχνετε για να πάνε που? Που να βάλουν τα αρχεία του σχολείου μας? Που θα τους δουν οι γονείς μας να δικαιολογήσουν τις απουσίες μας? Που θα ενημερωθούν για την πρόοδό μας?

Και γιατί, το 2ο Γυμνάσιο Βόλου που είναι σε τόσο μικρή απόσταση από το Καρτάλειο έχει φέτος μόνο 3 τμήματα της Α’ Γυμνασίου, ενώ διαθέτει 5 αίθουσες και έχει αυτή τη στιγμή 2 κενές? Ποιος αποφάσισε και γιατί να γίνει και 5ο τμήμα στην πρώτη τάξη του 5ου Γυμνασίου Βόλου , με συνέπεια την κατάσταση που έχει τώρα δημιουργηθεί? Ποιος αποφάσισε πως το σχολείο μας, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου μπορεί να δέχεται συνεχώς και νέα χτυπήματα? Ποιών τα λάθη πληρώνουμε εμείς, οι 275 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου αλλά και οι καθηγητές μας? Δεν πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει για όλα αυτά?

Λένε όλοι πως το Καρτάλειο αποτελεί κληροδότημα προς το σχολείο μας. Πείτε μας επιτέλους, ποιο είναι το κτίριο που αντιστοιχεί στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου? Εμείς δεν μπορούμε να σας κάνουμε υποδείξεις αλλά απαιτούμε πλέον σωστές πληροφορίες και κυρίως το σεβασμό και τη φροντίδα σας.

Κύριε Δήμαρχε
Κυρία Καντόλα

Δυστυχώς είμαστε ακόμη παιδιά και ο μόνος τρόπος να αντιδράσουμε είναι η κατάληψη. Σας έχουμε θέσει πολλές φορές τα προβλήματά μας. Κάθε φορά που σας βλέπουμε να περνάτε τη διαλυμένη πόρτα του σχολείου μας στο κτίριο Αποστόλου, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι τίποτα δεν θα αλλάξει δυστυχώς για εμάς. Ούτε βέβαια και με την κατάληψη δυστυχώς συγκινείστε. Αν δεν εισακουστούμε και αυτή τη φορά, θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε τη συνδρομή των γονιών μας ώστε να κατέβουμε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας, αφού καταφέρατε να μας κάνετε να νιώθουμε μαθητές ενός κατώτερου θεού. Κάπου λοιπόν και εμείς πρέπει επιτέλους να απευθυνθούμε με την ελπίδα ότι το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου θα γίνει σύντομα, από Νταχάου, σχολείο!

Το 15μελές Συμβούλιο μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.