Μεταμόσχευση νεφρού σε 37χρονη Βολιώτισσα

Ζωή σε έξι συνανθρώπους μας, μεταξύ αυτών και σε μία Βολιώτισσα, χάρισε με το θάνατό του ένας 42χρονος από Β. Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των έξι ανθρώπων που έλαβαν το «δώρο ζωής» είναι και μια 37χρονη Βολιώτισσα, μέλος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, η οποία περίμενε υπομονετικά για εννέα χρόνια στη λίστα μεταμόσχευσης, προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης. Όπως δήλωσε στο magnesianews.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Γιαννάκος, η μεταμόσχευση στην 37χρονη έγινε χθες στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα και ο οργανισμός της έχει δεχθεί το μόσχευμα, ενώ η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ομαλά.
Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, ο δεύτερος νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε 16χρονο από τη Θεσσαλονίκη με επέμβαση που έγινε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το ήπαρ έλαβε ένας 42χρονος με μεταμόσχευση που έγινε επίσης στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι πνεύμονες και οι βαλβίδες της καρδιάς του άτυχου 52χρονου (καθώς η καρδιά δεν ήταν σε κατάσταση μεταμόσχευσης), εστάλησαν στη Βιέννη, όπου εντοπίστηκαν συμβατοί δότες. Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν αύριο σε έναν τυφλό απ΄τη Β. Ελλάδα, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Με δηλώσεις του ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το δώρο ζωής στους έξι συνανθρώπους. «Πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση που γίνεται σε ασθενή της Μαγνησίας μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2015, από νεκρό δότη, ενώ δυστυχώς η λίστα αναμονής συνεχώς μεγαλώνει», δήλωσε, ενώ σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν 65 άτομα στη Μαγνησία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μακάρι μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρξουν και άλλοι δότες, ενώ σημείωσε, ότι «στη Μαγνησία υπάρχουν άλλοι 175 νεφροπαθείς του τελικού σταδίου, από τους οποίους οι 150 κάνουν αιμοκάθαρση και οι 25 πλύση περιτονεϊκή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.