Μιχ. Μιτζικός: «Δεν είμαι ουρά κανενός στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Δήλωσε απαντώντας στους ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους του που τον κατηγόρησαν

Το γεγονός ότι δεν είναι ουρά κανενός στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, δεν θα αλλάξει στάση και θα εξακολουθήσει να δίνει τις «μάχες» στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που τον ψήφισε ο κόσμος, τόνισε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός, απαντώντας στις κατηγορίες σε βάρος του από τους ανεξαρτητοποιηθέτες δημοτικούς συμβούλους Θεολ. Διαμαντένια και Κέρσα Σπανομήτρου, ότι έκανε του κεφαλιού του χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, η απόφαση αυτή των συμβούλων του ήταν προδιαγεγραμμένη και «ίσως έκανα λάθος που δεν τους θεώρησα εκτός παράταξης, όπως έκανε ο κ. Πατσιαντάς ή ο κ. Μπέος με άλλους, αλλά ίσως επειδή είμαι υπέρ του δέοντος δημοκράτης και είπα ότι είμαστε μια παράταξη που εκλεγήκαμε από ένα μεγάλο κόμμα».
Ο κ. Μιτζικός ανέφερε ότι ο ίδιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στη Γενεύη και τις Βρυξέλες και «όταν έχει Δημοτικό Συμβούλιο με ιδία έξοδα, παραβρίσκομαι στην αίθουσα και δίνω τις «μάχες» μου», ενώ υπογράμμισε ότι το κόμμα του ζήτησε να βάλει πλάτη στις δημοτικές εκλογές σε μια δύσκολη στιγμή.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε ότι ο ίδιος δεν είναι ουρά του κ. Μπέου, ούτε του κ. Πατσιαντά, όπως θέλουν να είναι μερικοί.

Υπήρχε τεράστια διάσταση απόψεων
Ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, έκανε λόγο για τεράστια διάσταση απόψεων, από το ξεκίνημα της δημοτικής ομάδας, με τον επικεφαλής της παράταξης και πλέον το ποτήρι ξεχείλισε.
Ο κ. Διαμαντένιας πρόσαψε στον κ. Μιτζικό ότι δέχτηκε να λάβει μέρος στην ψηφοφορία που έγινε για συμμετοχή των μειοψηφιών στις επιτροπές, όπου η πλειοψηφία θα καθόριζε ποια μειοψηφία θα συμμετείχε και το χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο.
Επίσης τόνισε ότι ο επικεφαλής απουσίαζε από συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στην Ελβετία, χωρίς να το γνωρίζουν τα μέλη της παράταξης.
Ο κ. Διαμαντένιας δήλωσε ότι ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από τον πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ Ανδρέα Ζέρβα και ο ίδιος ο κ. Μιτζικός έμεινε απαθής και δεν υπεράσπισε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Για την ανάδειξη από τον ίδιο θέματος της δημοτικής περιουσίας στην παραλία Ν. Αγχιάλου, ο κ. Διαμαντένιας ανέφερε ότι «ενώ ο επικεφαλής απουσίαζε στην Ελβετία, έλεγε τηλεφωνικά στην σύμβουλο Κατερίνα Τσοπουρίδου να εισηγηθεί το θέμα που δεν γνώριζε καν».
Ο Θεολ. Διαμαντένιας είπε ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το επεισόδιο με τους δήθεν φαντάρους στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπου αποχώρησαν οι αντιπολιτεύσεις και ο κ. Μιτζικός επέστρεψε στη συνεδρίαση, χωρίς να συζητήσει με τη δημοτική του ομάδα τι θα κάνει.

«Δε λειτουργούσαμε ως ομάδα»
Η ανεξαρτητοποιηθείσα δημοτική σύμβουλος Κέρσα Σπανομήτρου τόνισε ότι είναι πολλοί οι λόγοι που ανάγκασαν τους δύο συμβούλους να ανεξαρτητοποιηθούν.
«Ο κ. Μιτζικός που όλοι ξέρουμε ότι κινείται μεταξύ Γενεύης και Βόλου, δεν έδινε τον απαιτούμενο χρόνο στην ομάδα να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τα τοπικά θέματα, προβλήματα και ν’ ακολουθούμε μια κοινή γραμμή», δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» η κα Σπανομήτρου.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής έκανε πολλές φορές τοποθετήσεις εκ μέρους της ομάδας, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση ή ενημέρωση των συμβούλων, αλλά και δεν είχε επεξεργαστεί ο ίδιος.
Η κα Σοπανομήτρου τόνισε ότι πολλές φορές ο δήμαρχος και σύμβουλοι της πλειοψηφίας έκαναν επίθεση σε βάρος συμβούλων της παράταξης και ο κ. Μιτζικός ήταν πάντα αμέτοχος και δεν έπαιρνε καμία θέση και δεν στήριξε τους συμβούλους της ομάδας του.
Τέλος, για το επεισόδιο με την είσοδο των «φαντάρων» στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι θα έπρεπε να καλέσει τη δημοτική του ομάδα και να αποφασιστεί από κοινού τι θα έπραττε.
Η κα Σπανομήτρου τόνισε ότι οι σύμβουλοι ήταν αυτοί που τον στήριξαν στις Δημοτικές εκλογές, του έδωσαν την αναγνωρισιμότητα που δεν είχε, αλλά από κει και πέρα ενεργούσε μόνος του και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυασμού χωρίς να προσκαλέσει τους δημοτικούς συμβούλους, που το πληροφορήθηκαν από τον τύπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.