Μουσική εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η εταιρεία ψυχοκοινωνικής αποκατάστασής Δίοδος ΑμΚΕ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας διοργανώνει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 19:00 μουσική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη (μεταξύ Αγ.Νικολάου & Δον Δαλεζίου). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «συντροφιά μας οι caracatu, το 4μελες συγκρότημα «Απαράδεκτοι» το οποίο αποτελείται από μέλη, φίλους και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, & ο μουσικός Δημήτρης Τυφλίτης που θα επενδύσουν με ποικίλες μελωδίες τη γιορτή μας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα café- bar Σπείρα, Urban και ελέφαντας θα προσφέρουν επιλεγμένα ροφήματα σε μειωμένες τιμές (Happy Hour!! )

Ποια είναι η «Δίοδος»

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία (όχι ΜΚΟ) ΔΙΟΔΟΣ εκπονεί προγράμματα αποασυλοποίησης κι επανένταξης στα πλαίσια του προγράμματος «Ψυχαργώς». Το Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης με την ονομασία “Ψυχαργώς” είναι ένα εθνικό σχέδιο χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αλλαγή του τρόπου παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, Στόχος κάθε άτομο με προβλήματα ψυχικής υγείας να βρίσκει απαντήσεις στα προβλήματά του, στον τόπο που ζει και εργάζεται, μέσα στην κοινότητα και όχι στο ασυλικού τύπου, αναποτελεσματικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, με τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στιγματισμού, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού.
Η ΔΙΟΔΟΣ Α. μ. Κ. Ε. δραστηριοποιείται στο Βόλο από τον Αύγουστο του 2006, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του οικοτροφείου «Μαζί» στην Κ. Καρτάλη 227 (πρώην επισκοπείο) για την φιλοξενία ατόμων με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές. Στον ίδιο άξονα λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2009 στην οδό Μεταμορφώσεως 23α το Κέντρο Ημέρας για την Προώθηση της Ψυχικής Υγείας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», όπου παρέχονται υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό σε ενήλικες με ψυχικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, απασχολησιοθεραπεία, εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, εκπαιδευτικές εκδρομές. Επιπλέον από το Μάρτιο του 2013 λειτουργεί και ένα Προστατευόμενο διαμέρισμα 4 ατόμων. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στους χρήστες μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.