Επίθεση Μπέου κατά του Γ. Καρεκλίδη με υβριστικές και απειλητικές δηλώσεις (video)

Τον χαρακτήρισε απατεώνα, εκβιαστή και δημοσιογραφικό σκουπίδι

Μονότονη και αναμενόμενη ήταν και η σημερινή συνέντευξη Τύπου του, εν αργία, δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος για ακόμη μία φορά και παρά τις δικαστικές ήττες τις οποίες έχει υποστεί, επιχείρησε να κατασυκοφαντήσει και να σπιλώσει τον δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «Μαγνησία» Γιώργο Καρεκλίδη. Αφήνοντας υπονοούμενα σχετικά με συναλλαγές που είχε με τον επιχειρηματία της πόλης Θανάση Κουντουρά, αλλά και με άλλους επιχειρηματίες της πόλης, ο Αχιλλέας Μπέος, προέβη σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πλήξει την εικόνα του κ. Καρεκλίδη τον οποίο έχει καταστήσει τον κυριότερο πολιτικό αλλά και προσωπικό του αντίπαλο, δίνοντας μια μάχη με απύθμενο μένος εναντίον του.

Χρησιμοποιώντας τις συνηθισμένες πλέον, χυδαίες και υβριστικές φράσεις του όπως «σουβλατζής» και «δημοσιογραφικό σκουπίδι», αλλά “εμπλουτίζοντας” σήμερα το υβρεολόγιό του με τις λέξεις “απατεώνας” και “εκβιαστής”, παρουσίασε μια λίστα επιταγών τις οποίες είχαν δώσει προσωπικοί φίλοι και επιχειρηματίες στον κ. Καρεκλίδη την περίοδο 1998-2003 και τις οποίες είχε προεξοφλήσει ο ίδιος στον Πιστωτικό Συνεταιρισμό «Μαγνησιακή Πίστη». Πρόκειται για τους Θανάση Κουντουρά που διατηρούσε εκείνη την περίοδο επιχείρηση εμπορίας γεωργικών προϊόντων και Θεόφιλο Βασιλειάδη εργολάβο δημοσίων έργων. Χωρίς να προσκομίσει περισσότερα στοιχεία ο κ. Μπέος άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Καρεκλίδης εκβίαζε και τους δύο, τον πρώτο με την ιδιότητά του ως προέδρου του Συνδέσμου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου και τον δεύτερο ως εργολάβο έργων στην πόλη του Βόλου, προκειμένου να τους αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στις συγκεκριμένες επιταγές.

Ο Αχ. Μπέος δήλωσε ότι κατέθεσε φάκελο με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του στην Εισαγγελία «- που έχει ευθύνη να σπάσει το απόστημα – ώστε να διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση και αν προκύψουν, ο κ. Καρεκλίδης πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο».
Ο σε αργία δήμαρχος δήλωσε ότι έχει να κάνει πολύ δρόμο με τον Γ. Καρεκλίδη και όποιος αντέξει… «Μ’ αρέσει να πηγαίνω ταξίδια διαρκείας με τέτοιους τύπους, που τους ακούω και γελάω», ανέφερε για τον κ. Καρεκλίδη, ενώ επανέλαβε τις απειλές του ότι «τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, μαζί με τον Σαμαρτζή και κάποιους άλλους πρέπει να φύγουν απ’ την πόλη και ν’ αλλάξουν όνομα».

Αιχμές για εκβιασμό

Ο σε αργία δήμαρχος υποστήριξε ότι το 2001, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του περιφερειακού «ο Γιώργος ο Καρεκλίδης, εγώ που τον αποκαλώ σουβλατζή, στρεφόταν και κατηγορούσε τον εργολάβο, που στη συνέχεια κηρύχτηκε έκπτωτος, αλλά μια μέρα, όλα σταμάτησαν «μαχαίρι» και εισέπραξε τις επιταγές από την τράπεζα». Ο σε αργία δήμαρχος διερωτήθηκε αν ήταν συνέταιρος σε μάνδρα οικοδομικών υλικών και πληρωνόταν για τα υλικά που πωλούσε στον εργολάβο.
«Το πιο σημαντικό, είναι ότι ο Θανάσης Κουντουράς, από το 1998 μέχρι 2003 κάθε μήνα του έδινε επιταγή ύψους 800.000 Δρχ.», τόνισε ο Αχ. Μπέος, διερωτώμενος αν είχε γραφείο κηδειών ή ανέλαβε εργολαβικά να σκάβει λάκκους. «Αν έκανε το δεύτερο, του προτείνω να σκάψει έναν και για τον εαυτό του», είπε σαρκαστικά.

Ο κ. Μπέος αποκάλεσε εκβιαστή και απατεώνα τον κ. Καρεκλίδη χαρακτηρισμούς βέβαια για τους οποίους θα κληθεί να απολογηθεί στη δικαιοσύνη μετά τη μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του ο δημοσιογράφος.

Οι «καταγγελίες» της Ζέττας Μακρή

Σύμφωνα με τον Α. Μπέο, «η πρώην υφυπουργός και βουλευτής Ζέττα Μακρή «ξεσκέπασε» σε τηλεοπτική εκπομπή τον «σουβλατζή» και τον «θηλυκό Μητσοτάκη», λέγοντας ότι της είπαν, «εφόσον έχεις φιλίες με τον Μπέο, εμείς δεν θα σταματήσουμε», ωστόσο οι δηλώσεις της πρώην βουλευτού σε τηλεοπτική εκπομπή μεταφέρθηκαν παραποιημένες από τον κ Μπέο με στόχο να ενισχύσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς για τον κ. Καρεκλίδη ισχυρισμούς του.

«Τους ξεφτίλισε η Ζέττα Μακρή. Απαγορεύεται να μιλάω με κάποιους; Είστε ξεφτίλες, σαπίλες. Ένα σάπιο σύστημα 200 ατόμων που λύμαιναν (sic) την πόλη, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επίορκοι δικαστές και άλλοι», τόνισε.

Σύμφωνα με τον σε αργία δήμαρχο, ο δικός του βίος είναι γνωστός, δεν έχει να κρύψει τίποτα, ενώ μετά την εκλογή του υπήρξε καταγγελία από πολιτικά «σκουπίδια» στο ΣΔΟΕ και ελέγχεται.
«Τα έβαλα με το σύστημα που λειτουργούσε σε βάρος του Βόλου και των Βολιωτών. Ότι έχετε για μένα βγάλτε τα στη φόρα. Από τη φυλακή βγήκα και πήρα το Δήμο γιατί σας σιχάθηκε ο κόσμος», τόνισε ο Αχ. Μπέος, που διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει λάθη, αλλά δεν κλέβει, δεν ικανοποιεί ρουσφέτια και έκανε έργα, κάτι που κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε 6,5 εκ. € και τα έκανε 12,5 εκ. €. «Δεν πρόκειται να πάρω ούτε ένα ευρώ από την πόλη και το 90% του μισθού μου το έδινα σε φτωχές οικογένειες», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι κουλτουριάρης, αλλά λαϊκός και ας μην αρέσει αυτό.

Κλείνοντας επανέλαβε ότι τα ταμεία του Δήμου θα είναι κλειστά για τους απατεώνες και τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, μέχρι το 2019,ενώ ζήτησε από τους «έντιμους» δημοσιογράφους να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.