Ειρωνική ήταν η απάντηση του δημάρχου Βόλου στα όσα ανακοίνωσε η Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να υπερασπιστεί τον διοικητή της Τροχαίας Βόλου από τις κατηγορίες του Αχ.Μπέου. Ο κ.Μπέος κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την εξοργιστική και αντιδεοντολογκή συμπεριφορά του συναδέλφου τους.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου, κ.Αχιλλέα Μπέου, έχει ως εξής:
Ιδιαίτερης αντίληψης οι απόψεις του κ. Αγάπιου Χαρακόπουλου, αστυνόμου Α΄-συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ σχετικά με το ρόλο και την αρμοδιότητα της Τροχαίας, που σπεύδει να καλύψει και να δικαιολογήσει την εξοργιστική και αντιδεοντολογκή συμπεριφορά του συναδέλφου και ομόβαθμού του διοικητή της Τροχαίας Βόλου, που έφθασε στα όρια της άρνησης να εκτελέσει στοιχειώδη καθήκοντά του.
Από τον κ. Κουλούρη δεν ζητήθηκε τίποτα από τα άσχετα και ανερμάτιστα που ο κ. Αγάπιος παραθέτει, καθώς δεν αφορούν τις συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλά απλώς και μόνο – όπως αδιάψευστος μάρτυς ο τηλεοπτικός φακός δείχνει – να παρέμβει για την απομάκρυνση παρανόμως σταθμευμένων αυτοκινήτων που εμπόδιζαν το έργο του αποχιονσμού.
Βεβαίως διαβάζοντας το κλείσιμο της ανακοίνωσης Αγάπιου, ανησυχούμε πλέον πολύ περισσότερο για το εύρος της αντιληπτικής ικανότητας, πολλώ δε μάλλον για το πνεύμα και την οξύτητα που διαθέτουν, ορισμένοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ. Ο παραλληλισμός της τραγωδίας του Norman Atlantic με τον αποχιονισμό της πόλης ειλικρινώς πιστεύουμε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει σοβαρά – και άμεσα – να απασχολήσει τους ανωτέρους του κ. Αγάπιου.
Ο Δήμαρχος Βόλου με θάρρος και παρρησία ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις δικές του ευθύνες, ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι θα σιωπήσει και θα καλύψει κεφαλαιώδεις ευθύνες που προκύπτουν από την ανικανότητα και αβελτηρία επικεφαλής άλλων υπηρεσιών, όπως η Τροχαία Βόλου. Τελεία και παύλα
Εμείς σεβόμαστε και τιμούμε όλους τους αστυνομικούς και όλα τα όργανα της Πολιτείας που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και επιδιώκουμε τη συνεργασία για το κοινό καλό. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδρούμε σε ανοίκειες επιθέσεις – συνδικαλιστικές γελοιότητες τύπου Αγαπίου και να απαντούμε όπως τους αξίζει.
ΥΓ Παρεμπιπτόντως η άποψη του κ. Αγάπιου για ζητήματα της Τροχαίας μας θύμισε την εξαιρετική διαφήμιση του μοναχού Ακάκιου με τα μακαρόνια… στο γάιδαρο καβάλα…






























