Μ. Χρυσοβελώνη: Ας αναλάβει ο Κ. Αγοραστός τις ευθύνες του για τον περιφερειακό Βόλου

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τον περιφερειακό Βόλου και την σήραγγα Γορίτσας ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης υποστηρίζει πως το έργο θα είναι ασφαλές και λειτουργικό.

Συγκεκριμένα σε σχέση με την πρόταση του νέου δημάρχου Βόλου κ. Μπέου για μονοδρόμηση του επίμαχου τμήματος ο υπουργός Υποδομών δηλώνει πως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα «δεν τεκμηριώνεται η άποψη να λειτουργήσει η σήραγγα Γορίτσας αποκλειστικά και μόνο προς μία κατεύθυνση».

Σε σχέση τώρα με την ασφάλεια της νέας σήραγγας ο κ. Χρυσοχοΐδης περιγράφει σειρά μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί όπως είναι η κατασκευή σήραγγας διαφυγής, η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας, πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης, υδροδότησης, τηλεφωνοδότησης και εξαερισμού. Επίσης υπάρχει εφεδρικό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος για τις ηλεκτροδοτικές ανάγκες όλων των παραπάνω συστημάτων της σήραγγας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Σχολιάζοντας τέλος τις θέσεις του απερχόμενου και νέου δημάρχου για την μεταβίβαση της σήραγγας στο υπουργείο και για την μη παραλαβή της από τον Δήμο Βόλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζει πως «η αρμοδιότητα της λειτουργίας και της συντήρησης του έργου ανήκει στο Δήμο Βόλου». Μάλιστα διευκρινίζει πως οι όποιες αποφάσεις για την διαχείριση της κυκλοφορίας όλης της περιμετρικής οδού Βόλου ανήκουν στον Δήμο Βόλου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ως μόνων αρμόδιων για την συντήρηση της.

Σε σχέση με τα παραπάνω η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:
«Τα πράγματα με την σήραγγα Γορίτσας είναι απλά. Από την στιγμή που τόσο ο δήμος όσο και το υπουργείο αρνούνται να εμπλακούν στην παραλαβή και λειτουργία της σήραγγας, ο Κ. Αγοραστός οφείλει να παρέμβει καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει την συναρμοδιότητα διαχείρισης του περιφερειακού Βόλου.
Είναι ώρα λοιπόν ο Κώστας Αγοραστός να αναλάβει τις ευθύνες του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.