Νέος δήμαρχος ο Θάνος Θεοδώρου, με αποχώρηση των μειοψηφιών (video)

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου, (όπως από τον Οκτώβριο είχε γράψει πρώτο το magnesianews.gr) είναι και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο άνθρωπος που αντικαθιστά τον σε αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, σύμφωνα με κατά πλειοψηφία απόφαση και αφού αποχώρησαν οι μειοψηφίες (πλην της «Δύναμης Βόλου») και οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η λήψη απόφασης για την αναπλήρωση του Δημάρχου Βόλου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 παρ.2 του Ν.3463/2006,ενώ τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο τελών σε αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, που καθόταν στη θέση των συμβούλων.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, είπε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ένας εκ των αντιδημάρχων θα αναπληρώσει τον δήμαρχος Αχιλλέα Μπέο στα καθήκοντά του. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι τα καθήκοντα του δημάρχου να εκτελεί ο αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, τόνισε.
Αναπληρωτής του δημάρχου, δήλωσε ο Γ. Μουλάς παραμένει ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας.

Αποχώρησαν οι μειοψηφίες
Λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος Μαργαρίτης Πατσιαντάς, είπε τι η διαδικασία είναι καθαρά ενδοπαραταξιακή υπόθεση και δήλωσε ότι αποχωρεί από την πλειοψηφία.

Το ίδιο έπραξε και ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλιας, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ.Γαργάλας συμφώνησε με τον σκεπτικό του Μ. Πατσιαντά και συμπλήρωσε ότι είναι εσωτερικό ζήτημα της Δημοτικής Αρχής και η παρουσία των ανεξάρτητων δεν έχει καμία αξία, γι’ αυτό και αποχωρούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος που δήλωσε ότι η παρουσία της ΛΑΣ δεν έχει νόημα και αποχωρεί.


Έμειναν και ψήφισαν θετικά

Η γραμματέας του Δ.Σ. και σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Κατερίνα Τσοπουρίδου δήλωσε ότι ο δήμαρχος πρέπει να τύχει μεγαλύτερης αποδοχής και ότι παραμένει και ψηφίζει θετικά, χειροκροτούμενη από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Το ίδιο και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας, που δήλωσε ότι ψηφίζει θετικά για το συμφέρον της πόλης, αλλά θα βρεθεί απέναντι σε αποφάσεις κατά των δημοτών.
Ο Γιάννης Γρηγορίου δήλωσε ότι ψηφίζει θετικά για το καλό της πόλης και για το ότι ως Σύλλογος επαγγελματιών εστίασης η συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού ήταν άψογη.

Επιτέθηκε κατά Παπατόλια
Αφού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για αναπλήρωση του δημάρχου από τον Θ. Θεοδώρου και πριν ο ίδιος ανέβει να καθίσει στη θέση του δημάρχου, ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Μουλάς επιτέθηκε κατά του συμβούλου της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλια και των κατηγοριών ότι ο ίδιος είχε συναλλαγή με τον Αχ. Μπέο, λέγοντας ότι με τη διαδικασία επιβεβαιώθηκε ότι ο ίδιος και ο δήμαρχος δεν είναι άνθρωποι που μιλούν και συναλλάσσονται κάτω από το τραπέζι, για να χειροκροτηθεί από την πλειοψηφία.
Στη συνέχεια κάλεσε στη θέση του δημάρχου τον Θάνο Θεοδώρου, που πρώτα αγκαλιάστηκε και φιλήθηκε με τον Αχιλλέα Μπέο, πριν καθίσει στη θέση του.


«Συνεχής η συμβολή του Αχ. Μπέου»

Σε δήλωση που ανέγνωσε ο Θάνος Θεοδώρου, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος παραμένουν πιστοί στις δεσμεύσεις τους, το πρόγραμμα που έχουν εκπονήσει και εξαγγείλει και ειδικά στον τρόπο διοίκησης που επέλεξε ο δήμαρχός μας Αχιλλέας Μπέος, τα θετικά αποτελέσματα του οποίου ήδη έχουν αντιληφθεί οι δημότες μας από τον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας τους.

«Είναι για εμένα αυτονόητο και θα πρέπει να είναι και σε εσάς, αλλά και στους δημότες μας ξεκάθαρο ότι ουδέν αλλάζει στην ουσιαστική διοίκηση του Δήμου μας, καθώς παραμένουμε η Δημοτική Αρχή που οι πολίτες επέλεξαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, υπό τις αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές εκείνου που αναδείχθηκε ως Δήμαρχος», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, η συνεργασία αλλά και η συμβολή του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης μας που παραμένουν ανοικτά αλλά και σε νέα που θα προκύψουν. «Επομένως στην πράξη τίποτε δεν αλλάζει εφόσον ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος μοχλός»,ανέφερε.
Ο Θ. Θεοδώρου κατέστησε σαφές ότι «ο Δήμαρχος εκλέγεται μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία αυτή των εκλογών, από τους πολίτες και όχι από τα συμβούλια. Άρα η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου της σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε ο Βολιώτικος λαός».

Η πρόταση του Δημάρχου και η ομόφωνη απόφαση της ομάδας μας με τιμούν ιδιαιτέρως και απόλυτη δέσμευσή μου είναι να ακολουθήσω πιστά τις αποφάσεις του Δημάρχου μας ως προς το πρόγραμμα και τη διοίκηση του Δήμου μας, σημείωσε ο Θ. Θεοδώρου, που κάλεσε τις μειοψηφίες (που είχαν όμως αποχωρήσει) να αφήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα και να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργήσουμε το Βόλο των ονείρων μας, το Βόλο που αγαπάμε, μακριά από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες.

To βιογραφικό του νέου δημάρχου
Ο κ. Θεοδώρου γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου και είναι πτυχιούχος του τμήματος Χρηματοοικονομικών (ΒΑ) του Kingston University. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του και επιστρέφοντας στο Βόλο το 2007, ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και το τοπικό ποδόσφαιρο. Διετέλεσε Πρόεδρος του Α.Ε.Σ. «Ορμίνιο» Πορταριάς επί τρία συναπτά έτη, ήταν υπεύθυνος της ομάδας Νέων και Γενικός Αρχηγός της ομάδας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ζει και εργάζεται στο Βόλο ως υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Τουρισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.