Νικήτας Πρίντζος: “Καταστροφικό το μέλλον των αγροτών αν δεν ληφθούν μέτρα”

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος.
Στο 1ο Αγροτικό Συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου

“Οι αγρότες ζουν σήμερα με ανασφάλεια. Δεν έχουμ ρευστότητα. Δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. Δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Δεν παράγουν. Δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν όλοι ομονοούν ότι ένας από τους κυριότερους πυλώνες που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση είναι ο αγροτικός τομέας. Κανένας όμως από την Πολιτεία δεν σκύβει επί του προβλήματος.” Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος μιλώντας στο 1ο Αγροτικό Συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» με τίτλο «Η ελληνική γεωργία σε κρίσιμο σταυροδρόμι».

Βασικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μίλησε για τις πολιτικές που αναπτύσσει η κυβέρνηση με σκοπό να βοηθήσει τον αγροτικό τομέα και να αντιμεωπίσει την παρούσα κατάσταση, όπως την περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο ο κ. Πρίντζος.

Όπως έγινε γνωστό συνέδριο η κυβέρνηση φέρεται να έχει λάβει το «πράσινο φως» από τους θεσμούς προκειμένου να προχωρήσει με το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η στήριξη των κατ’ επάγγελμα αγροτών -που προσδιορίζονται σε 275.000-, το κόστος παραγωγής και η προώθηση εξαγωγών, ενώ ειδικά για τους νέους αγρότες δρομολογείται από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) ένα διπλό «πακέτο» στήριξης.

Οπως γνωστοποίησε προχθες από το βήμα του 1ου Αγροτικού Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο «Η ελληνική γεωργία σε κρίσιμο σταυροδρόμι» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, «όχι μόνο έχουμε σχέδιο, αλλά και το επεξεργαστήκαμε κατά τρόπο που να υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας και βέβαια με βάση τη θεματική που αποτυπώθηκε στη νέα μας συμφωνία», τονίζοντας ότι η αγωνία του υπουργείου είναι να μεγαλώσει την πίτα του κλάδου, να δημιουργήσει νέο πλούτο και να αυξήσει την απασχόληση.

«Μπορεί η συμφωνία με τους θεσμούς να έχει δυσμενείς επιπτώσεις, όμως υπάρχουν και ιδιαίτερα σημεία στρατηγικής τα οποία έχουμε συμφωνήσει και τα οποία εμείς θα τα αναδείξουμε, ως πλεονεκτήματα σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για τον αγροτικό χώρο» ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «έχουμε συζητήσει πολλά από αυτά τα ζητήματα με τους θεσμούς και έτυχαν ευνοϊκής αποδοχής, όπως πιστεύουμε και το μεγάλο ζήτημα του φορολογικού – ασφαλιστικού που κυριάρχησε στις κινητοποιήσεις και αυτό θα γίνει αποδεκτό, όπως έχει κατατεθεί από τη δική μας πλευρά στη διαπραγμάτευση».

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρόεδρου του ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.