ΟΕΧΒΕ: Προκλητική η στάση της διοίκησης της ΙΜΑΣ στην τριμερή

Η εγωκεντρική συμπεριφορά των διοικούντων της εταιρείας «ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ Α.Ε.» αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά στο μεγαλείο της, με τα επιχειρήματα που πρόβαλε στη χθεσινή τριμερή, παρουσία του υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου για την παράνομη (όπως κρίθηκε και στα δικαστήρια) εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλε στους εργαζόμενους, τα οποία ήταν αβάσιμα και έωλα, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος.

Όπως αναφέρει, με παρέμβασή του ο υφυπουργός ζήτησε από τις δύο πλευρές να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, δηλαδή να σταματήσουν οι εργαζόμενοι την απεργία και η εταιρεία να ανακαλέσει την εκ περιτροπής εργασία. Ζήτησε επίσης καλόπιστο διάλογο των δύο μερών, για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιουργούνται.

«Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας κ. Παπουτσόγλου δεν προβληματίστηκε για τον λάθος τρόπο διοίκησης που ακολούθησε και ακολουθεί. Δεν ζήτησε συγνώμη απ’ τους εργαζόμενους που δεκαετίες τώρα φέρνουν την εταιρεία στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας, καθώς και στον ίδιο πλουσιοπάροχη αμοιβή, δεν σιώπησε και δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Υφυπουργού ως σανίδα σωτηρίας. Αντί να ευχαριστήσει την κυβέρνηση που τους προσφέρει απλόχερα κεφάλαια μέσω ΕΣΠΑ, θύμωσε και ως μέγας αυτοκράτορας δήλωσε «είναι διευθυντικό μου δικαίωμα να θέλω τις ελαστικές μορφές εργασίας και τις διεκδικώ».

Όχι κύριε Παπουτσόγλου, κανένας δε θα σου επιτρέψει να κινείσαι και να φέρεσαι όπως εσύ θέλεις, καταπατώντας κάθε εργατικό δικαίωμα για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 6 μήνες με πλήρη εντατικοποίηση και 6 μήνες εκ περιτροπής εργασία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ.
Η Ομοσπονδία διερωτάται πως είναι δυνατόν ο υφυπουργός να ανέχεται τον εμπαιγμό από την διοίκηση της «ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ Α.Ε.» που ενώ ζήτησαν δεύτερη τριμερή συνάντηση η οποία ορίστηκε για τη Δευτέρα 22/9/2014, την ίδια στιγμή προσέφευγαν κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου που τους καταδίκαζε (γεγονός που απέκρυψαν επιμελώς) και πήραν δικάσιμο στο Εφετείο Λάρισας για αύριο Παρασκευή 19/9/2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.