Οικονομικό “μπλακ άουτ” στο Ορφανοτροφείο Xριστουγεννιάτικα

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιδρύματος λόγω οφειλών σε εργαζόμενες

Οικονομικό “μπλακ άουτ” προκαλεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου η δέσμευση, που έγινε μόλις χθες, όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ιδρύματος λόγω οφειλών σε εργαζόμενους. Όπως υποστήριξε σήμερα σε δηλώσεις της προς τα Μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος του ιδρύματος κ. Σοφία Ιωάννου, χθες το μεσημέρι κατατέθηκε από δικαστικό επιμελητή στις τράπεζες που διατηρεί λογαριασμούς, κατασχετήριο εις χείρας τρίτων από δύο εργαζόμενες στις οποίες οφείλονται συνολικά 19.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί επίσχεση εργασίας από τη μία εργαζόμενη, η οποία μάλιστα τυγχάνει και συγγενής πρώην μέλους της διοίκησης του ιδρύματος και η οποία σύμφωνα με την κα Ιωάννου εμφανίζεται ανένδοτη ως προς τη ρύθμιση των οφειλών προς εκείνη και απαιτεί την εφάπαξ καταβολή τους. Τα χρόνια οικονομικά προβλήματα έχουν φθάσει πλέον στο απροχώρητο και η το Ορφανοτροφείο που φιλοξενεί 22 παιδιά είναι ένα βήμα πριν από το λουκέτο!

Η αδυναμία της διοίκησης του ιδρύματος να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά έξοδα τα οποία φθάνουν τις 10.000 ευρώ μηνιαίως με αποτέλεσμα να οφείλονται δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Οι οφειλές βέβαια δεν είναι τωρινές, αλλά είναι συσσωρευμένες εδώ και χρόνια. Ωστόσο, όπως επισήμανε η κα Ιωάννου, το προσωπικό δείχνει κατανόηση και υπομονή, εκτός βέβαια από τις δύο εργαζόμενες οι οποίες κινήθηκαν νομικά ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις στη διοίκηση για την καταβολή των οφειλομένων.

Οι οικονομικές “πληγές” όμως του ιδρύματος δεν σταματούν στις οφειλές προς τους εργαζόμενους, καθώς ο ΕΝΦΙΑ που καλείται να καταβάλει για την ακίνητη περιουσία που έχει στην ιδιοκτησία του φθάνει τις 20.000 ευρώ! Την ίδια ώρα η είσπραξη των μισθωμάτων από τους ενοικιαστές των ακινήτων που έχει έχει φθάσει στο σημείο να γίνεται με…παρακάλια, καθώς κάποιοι εξ αυτών δεν ανταποκρίνονται ούτε στα εξώδικα που τους αποστέλλονται. Αντίστοιχα υπάρχουν και υποχρεώσεις και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παραμονή Χριστουγέννων και ενώ τα παιδιά του ιδρύματος δέχονται ευχές και δώρα από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς της πόλης ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η ρύθμιση στη ΔΕΗ ή ακόμη και να γίνει διακοπή ρεύματος στο Ορφανοτροφείο, μιας και είναι πλέον αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω των τραπεζών και τα χρήματα στα ταμεία είναι λιγοστά. Η πρόεδρος κα Ιωάννου μαζί με τον Ταμία κ. Γιαννακό επισήμαναν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ότι ο τρόπος με τον οποίο μία εκ των δύο εργαζομένων διεκδικεί τα χρήματά της κρύβει σκοπιμότητα λόγω της συγγένειάς της με μέλος της προηγούμενης διοίκησης.

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει κίνδυνος να μην στρωθεί Χριστουγεννιάτικο τραπέζι η κα Ιωάννου καθησύχασε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. “Τα παιδιά δεν θα πεινάσουν, αλλά δεν ξέρω τις επόμενες ημέρες αν δεν πληρωθεί η δόση της ρύθμισης προς της ΔΕΗ αν υπάρχει κίνδυνος να μας κόψουν το ρεύμα”.

Προς αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να δοθεί μια οικονομική “ανάσα” και να αντιμετωπιστεί η έκτακτη αυτή κατάσταση η κα Ιωάννου κάλεσε όσους θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά να το κάνουν πηγαίνοντας στο ίδρυμα και όχι στις τράπεζες. “Όλα γίνονται με διαφάνεια και με παραστατικά” υποστήριξε η κα Ιωάννου προκειμένου να διαλύσει κάθε υποψία για κακοδιαχείριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.