Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»

«Την ώρα που από επίσημες καταγραφές το 38% περίπου του ενεργού πληθυσμού του Βόλου βρίσκεται σε καθεστώς ανεργίας η φτωχοποίηση και η ανέχεια χτυπάει το κάθε νοικοκυριό . Ο αποκλεισμός της πόλης μας από το πρόγραμμα- ελεημοσύνη του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» που απορρέει από την πολιτική επιλογή εφαρμογής «πιλοτικά» του μέτρου στις έδρες των περιφερειών και όχι με βάση το μέγεθος του προβλήματος, δείχνει τη προχειρότητα του σχεδιασμού και τη πραγματική στόχευση που είναι η λαϊκίστικη εικονική ενίσχυση των αδυνάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας».

Όπως τονίζεται, «δείχνει όμως παράλληλα και τη βαρβαρότητα της πολιτικής που ακολουθείται (και οδηγεί στη διάλυση του κράτους πρόνοιας) καθώς και την αναλγησία αυτών που την υπηρετούν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο άνεργος του Βόλου δεν διαφέρει σε τίποτε από τον άνεργο πολίτη και δημότη άλλης περιοχής. Γνωρίζουμε επίσης όπως γνωρίζει και ο βολιώτικος λαός ποιοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό , ποιες πολιτικές μας έφεραν ως εδώ και πως αν δεν αλλάξουν το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρότερο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι αυτού του τύπου οι επιδοματικές πολιτικές θα έλυναν το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν ν’ ανακουφίσουν εν μέρει εκείνους από τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας.
Δηλώνουμε οργισμένοι από τη στάση και τις προσχηματικές δικαιολογίες των συστημικών βουλευτών της συγκυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στη περιφέρειά μας . Όσο για την ανύπαρκτη αντίδραση του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α επιβεβαιώνει απλά ότι ούτε αντισυστημικό είναι ούτε στο πλευρό του λαού στέκεται.

Δηλώνουμε επίσης οργισμένοι από την ανυπαρξία αντίδρασης της, προφανώς, συστημικής πια νέας Δημοτικής Αρχής καθώς είναι επίσης προφανής η σχέση της με τη Ν.Δ και τη βουλευτή της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο η πίεση από το λαό , τους δημότες εν προκειμένω , μπορεί να την αναγκάσει να διεκδικήσει κάτι προς όφελος της πόλης και των δημοτών της και να πάψει να επιδίδεται στον άκρατο και επικίνδυνο λαϊκισμό ρίχνοντας στάχτη στα μάτια. Χρόνος υπάρχει για διεκδίκηση έστω και τη τελευταία στιγμή αρκεί να υπάρχει και η βούληση. Και απ’ ότι φαίνεται η απουσία είναι και συνειδητή και προσυμφωνημένη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.