Οι «Ημέρες Πνευμονολογίας» αφιερωμένες στη φυματίωση

Από τις 24-26 Απριλίου στο Βόλο

Οι «Ημέρες Πνευμονολογίας» πραγματοποιούνται για 16η συνεχή χρονιά σε επίπεδο Θεσσαλίας, ενώ ξεκίνησαν το 1999 ταυτόχρονα με τη λειτουργία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Γουργουλιάνης «από τότε συγκέντρωσε τα τριτοβάθμια πνευμονολογικά περιστατικά της Κεντρικής Ελλάδας, μηδένισε τις διακομιδές στα νοσοκομεία του κέντρου και έγινε ένας από τους πόλους έρευνας και εκπαίδευσης της Πνευμονολογίας στη χώρα μας.
Έτσι με το συνέδριο αυτό, περίπου 100 χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου ελληνικού ορεινού Σανατορίου στο Πήλιο, η περιοχή μας ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ιατρικών εξελίξεων.

Σε αυτή την ιστορία της φυματίωσης, είναι αφιερωμένες εφέτος οι Ημέρες Πνευμονολογίας. Επίσης, αφιερώνονται σε όλους τους συνεργάτες της κλινικής γιατρούς, ειδικούς και ειδικευόμενους, νοσηλευτές, ερευνητές, φοιτητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδάκτορες αλλά και στους γιατρούς της περιοχής μας κυρίως πνευμονολόγους για την αμέριστη συμπαράστασή τους».

Οι Ημέρες Πνευμονολογίας θα γίνουν από τις 24-26 Απριλίου στο Domotel Xenia Volou, με ώρα έναρξης στις 4.30μ.μ., την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.