Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του Π.Θ. από επιτροπή καθηγητών του εξωτερικού

Ολοκληρώνεται σήμερα η εξωτερική αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου και γίνεται από επιτροπή που όρισε η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας και γίνεται για πρώτη φορά στο σύνολο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Στην επιτροπή συμμετέχουν καταξιωμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία και την Κύπρο αλλά και ένας εκπρόσωπος του οικονομικού τομέα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Πετράκο, η επιτροπή επισκέφθηκε όλα τα τμήματα και τις σχολές είχε συνομιλίες με καθηγητές, κοσμήτορες, φοιτητές μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς αλλά και εκπροσώπους της κοινωνίας του Βόλου και των παραγωγικών τάξεων.

«Διερεύνησαν πόσο επαρκείς είμαστε στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό μας έργο αλλά και τι εξοπλισμό και υποδομές διαθέτουμε» δήλωσε ο πρύτανης, που πρόσθεσε ότι στην επιτροπή αναλύθηκαν οι ιδιαιτερότητες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σε δύο εβδομάδες η επιτροπή θα συντάξει μία έκθεση με τις παρατηρήσεις, που θα αποστείλει στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.
Η έκθεση αυτή στη συνέχεια θα σταλεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που θα κάνει τις παρατηρήσεις του και θα πάρει την τελική της μορφή.

Ο κ. Πετράκος ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει καταταχθεί στο 10% των καλύτερων Πανεπιστημίων διεθνώς, σύμφωνα με το ερευνητικό του έργο, γεγονός πολύ σημαντικό για ένα Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε μόλις πριν 25 χρόνια ενώ πολλά τμήματά του ιδρύθηκαν μεταγενέστερα και σημείωσε ότι η αξιολόγηση που έγινε, βοηθά τα Πανεπιστήμια να γίνουν καλύτερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.