Ομοθυμία στο Δ.Σ. για λύση το πάρκιγκ Φιλελλήνων

Νέα συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των επικεφαλής των παρατάξεων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όπως επισημάνθηκε σε συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενώ οι παρατάξεις τάχθηκαν υπέρ της εξεύρεσης λύσης για ένα έργο που καρκινοβατεί επί σειρά ετών.

Το λόγο αρχικά έλαβε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλ. Μπέος, που γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί η έκθεση εκκαθάρισης από την Τεχνική Υπηρεσία και τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου του Δήμου για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο ίδιος δεν παρευρέθησαν οι Νατάσα Οικονόμου και Απ. Νάνος, χαρακτηρίζοντας άνευ ουσίας, τα επιχειρήματα τα οποία ανέφερε στην έγγραφη απάντησή της η κ. Οικονόμου, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν θα παραβρεθεί.

Απευθυνόμενος προς της μειοψηφίες ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή καλείται να δώσει λύση σε ένα θέμα για το οποίο δεν έχει ευθύνη και καμία υποχρέωση και ζήτησε από τις παρατάξεις που συμμετείχαν σε προηγούμενες Δημοτικής Αρχές να κάνουν προτάσεις για να δοθεί λύση σε ένα έργο που καρκινοβατεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι υπηρεσίες του Δήμου, έχουν προχωρήσει σε μια διαδικασία εκτίμησης κι εκκαθάρισης, η οποία θα παραδοθεί στις επόμενες ημέρες όπως και μία πρόταση που κατέθεσε η ανάδοχος εταιρία που κηρύχτηκε έκπτωτη. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής, ανέφερε ο Αχ. Μπέος, είναι να ολοκληρωθεί το έργο επί ημερών της πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Όπως ανέφερε, οι πολυκατοικίες, δίπλα από το έργο του έργου, κινδυνεύουν άμεσα οι σκελετοί τους να διαβρωθούν και οι πολίτες να διεκδικήσουν εκατομμύρια.

Επίθεση κατά του Π. Σκοτινιώτη
«Εμείς θα αποφασίσουμε, με το κριτήριο να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, να δοθεί σε χρήση στους πολίτες και χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις. Η θέση της σημερινή Δ.Α. είναι να ολοκληρωθεί το έργο. Τέλος Δεκεμβρίου, στο Εφετείο Λάρισας, θα εκδικαστεί η υπόθεση», ήταν η δήλωση του δημάρχου Βόλου.
Απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες και κυρίως προς την επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου ο Αχ.Μπέος είπε αναλογιστείτε τι κακά έγιναν στην πόλη και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Την κατήγγειλε δε ότι στέλνει ανακοινώσεις από το mail του πρώην δημάρχου Παν. Σκοτινιώτη, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικό απατεώνα που τελείωσε η πόλη, καθώς το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η προσωπική του προβολή και το κομματικό του συμφέρον.
«Πηγαίνατε σε ταβέρνες και χρεώνατε το Δήμο Βόλου. Ακόμη ψάχνει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής για τα τιμολόγια για το Μουσείο της Πόλης. Είναι λυπηρό που συνεχίζετε να παραπληροφορείτε τον κόσμο. Είστε το μαύρο παρελθόν, δεν έχετε ούτε παρόν ούτε μέλλον», κατήγγειλε ο δήμαρχος.

Οι μειοψηφίες
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, τόνισε ότι δεν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που να μην αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο και πρόσθεσε ότι εφόσον διαβεβαιώνει η Δ.Α. ότι σύντομα θα είναι έτοιμη η εκκαθάριση, θα περιμένει προκειμένου όταν το θέμα είναι ολοκληρωμένο να έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Δεν τιμά κανέναν μας να μένει το έργο έτσι. Πρέπει να βρούμε λύση», υπογράμμισε.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, διερωτήθηκε γιατί εδώ κι ένα χρόνο δεν προχώρησε η εκκαθάριση. «Το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανακήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου, ωστόσο ούτε το δικαστήριο εμποδίζει την εκκαθάριση» υπογράμμισε η κ. Οικονόμου.
Όπως ανέφερε, είναι πολλές οι επιλογές που υπάρχουν κι όλοι έχουν τη διάθεση να επιλεγεί η καλύτερη λύση. «Εσείς επιλέξατε τα λαμπιόνια και τα φυτά. Εμείς θεωρήσαμε ότι άλλα πράγματα ήταν ουσιώδη να κάνουμε», τόνισε.
Για το mail της παράταξης τόνισε ότι υφίσταται προεκλογικά και από το συγκεκριμένο στέλνονται όλες οι ανακοινώσεις, για το Μουσείο της Πόλης και τις ταβέρνες ανέφερε «δεν αφορούσε εμάς το Μουσείο της Πόλης, ούτε τα πλαστά τιμολόγια αντί αυτού στείλαμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Αν βρείτε τιμολόγια όπως υποστηρίξατε για ταβέρνες να τα προσκομίσετε».
Μάλιστα η κ. Οικονόμου απευθυνόμενη προς τον κ. Μουλά του υπενθύμισε ότι είναι πρόεδρος του σώματος κι όχι της συμπολίτευσης με τον κ. Μουλά να απαντά «με τον «ατσαλάκωτο» κ. Σκοτινιώτη δεν μας δίνονταν ο λόγος σε αντίθεση με μας».

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, ζήτησε εκτός από τα απαραίτητα να μην δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το έργο αυτό και να είναι φειδωλή η Δημοτική Αρχή. Όπως ανέφερε «το έργο είναι πληγή ανοιχτή για το Βόλο το έργο αυτό. Πρέπει να το δούμε αι με τις Τ.Υ. και τη Νομική Υπηρεσία γιατί τα ποσά είναι μεγάλα» και πρότεινε να συναντηθούν οι επικεφαλής μόλις έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, χαιρέτισε την αλλαγή πλεύσης όπως είπε της Δημοτικής Αρχής να ρωτά πλέον τις μειοψηφίες για τα έργα της πόλης, με τον δήμαρχο να παρεμβαίνει και να υποστηρίζει «πάντα το κάναμε για τα μεγάλα έργα αλλά δε θα σας ρωτήσουμε για έργα καθημερινότητας Την ερχόμενη Δευτέρα θα ενημερωθείτε και για την ΕΡΓΗΛ».

Όπως ανέφερε, η θέση της παράταξης διαχρονικά είναι ίδια και κατηγόρησε συμβούλους της δημοτικής αρχής σήμερα ότι έβαλαν «κοτρώνες» στο έργο, όταν ψήφιζαν να γίνει. Ο κ. Νάνος υπενθύμισε ότι όταν ήρθε το θέμα το 2006, η ΛΑΣ ήταν ενάντια στην παραχώρηση σε ιδιώτη και συνέχισε «Θα έπρεπε ο Δήμος με δικά του χρήματα να το υλοποιήσει κι αυτή θα είναι και η θέση μας το επόμενο διάστημα. Χρειάζεται να περατωθεί με δαπάνες του Δήμου και να αποδοθεί στους δημότες» και πρότεινε να ανοίξει κωδικός για να βάλει ο Δήμος χρήματα για την ολοκλήρωση του χώρου στάθμευσης.

Κόντρα για τους εργαζόμενους
Ο Απ. Νάνος άσκησε κριτική στον δήμαρχο για το γεγονός ότι ο Δήμος είναι απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων με τον Δήμαρχο να του απαντά «είμαστε υπέρ των εργαζομένων, αλλά αντίθετοι σε ακρότητες σε αυτούς που χρησιμοποιούν τους αδυνάτους. Το θέμα με τις καθαρίστριες θέλατε να το καπιλευτείτε. Θα πουλήσετε λαϊκισμό για να πάρετε ψήφους; Βιαστήκατε. Δώστε τώρα λύση και αναλάβετε την ευθύνη».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας μιλώντας εκ μέρους τα ων έξι ανεξάρτητων, ζήτησε να κληθούν και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, με τον δήμαρχο να του απαντά ότι αν λειτουργούν ως ομάδα, να υπογράψει ένα έγγραφο που να αναφέρει ποιους εκπροσωπεί και να καταθέσει την πρόταση που έχουν. Ο κ. Γαργάλας δεσμεύτηκε άμεσα να αποστείλει το χαρτί αυτό και τόνισε ότι «αν υπάρχει κάποιο σκάνδαλο είναι ο τρόπο που επιλέχτηκε να κατασκευαστεί το έργο με την παραχώρηση».
Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος έλαβε το λόγο και ξεκαθάρισε ότι αν υπήρχε σκάνδαλο δε θα κάνει ο ίδιος τον εισαγγελέα ή τον ανακριτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.