Ο Γ. Γιαννακός νέος πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Αλλάζει «χέρια» η Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ο Γιάννης Γιαννακός εξελέγη στη θέση του προέδρου, μετά τη συγκρότηση σε σώμα που έγινε σήμερα, ενώ η μέχρι πρότινος πρόεδρος Φούλη Τσιώμου, θα είναι μέλος του νέου Δ.Σ.

Η θητεία του νέου προεδρείου είναι τριετής και η σύνθεση διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος Γιάννης Γιαννακός, αντιπρόεδρος Κώστας Τράγαλος, γενική γραμματέας Σταυρούλα Τζίλου, ταμίας Σταυρούλα Σβώλου και μέλη Φούλη Τσιώμου, Λεωνίδας Αναστασίου και Κατερίνα Χαρανά.

Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και δήλωσε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ενώ επισήμανε ότι «θα είμαστε όλοι νικητές όταν φέρουμε σε πέρας επάξια τοπ ρόλο που μας ανατέθηκε». Διαβεβαίωσε δε ότι ενωμένο το Δ.Σ. θα πορευτεί ενωμένο για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, με τη δύναμη που δόθηκε στις εκλογές και με αίσθημα ευθύνης, σε μια δύσκολη περίοδο για τα δημόσια Νοσοκομεία.

«Σήμερα υπογράφουμε συμβόλαιο εμπιστοσύνης και υποσχόμαστε στους εργαζόμενους ότι αναλαμβάνουμε το δύσκολο αυτό έργο με ξεκάθαρες θέσεις και αίσθημα ευθύνης», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ως μείζονα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Σύλλογος ο Γ. Γιαννακός ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, παραϊατρικό και τεχνικό), καθώς και η πληρωμή των υπερωριών που οφείλεται στο προσωπικό από τον Ιανουάριο του 2014.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ σοβαρό ζήτημα αυτό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τόνισε ότι ο όρος μπήκε άγαρμπα στην εργασιακή καθημερινότητα και έφτασε να είναι η δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων. Έκανε δε λόγο για μεγάλο λάθος της κυβέρνησης, που μια διαδικασία εκπαιδευτική που έχει στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες, να εκφυλίζεται σε σημείο που να γίνεται αιτία τριβών και δυσλειτουργίας στη Δημόσια Διοίκηση. Κανείς, ανέφερε, δεν μπορεί να ισχυριστεί – θεωρητικά – ότι είναι κατά του θεσμού, διότι όλοι αξιολογούνται καθημερινά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (άνθρωποι, δομές και υπηρεσίες), ανέφερε και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πιστεύουν σε μια αξιολόγηση βελτιωτικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσει ανθρώπους και δομές και όχι σε τιμωρητικού χαρακτήρα πρόχειρες και επιφανειακές διαδικασίες, που απειλούν με διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζόμενους σε χαλεπούς και δύσκολους καιρούς.
Κατέληξε δε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν, με πρόφαση την όποια αξιολόγηση, καμία διαθεσιμότητα ή απόλυση εργαζόμενου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.