ΠΑΜΕ: Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας εξέφρασαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ που κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα να συμμετάσχουν στην προετοιμασία για την απεργία της Κυριακής και στις μορφές αγώνα που θα γίνουν, αλλά δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη.

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε σήμερα, το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Παναγιώτης Τσιτσιρίκης κατήγγειλε την υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε και προβλέπει την άμεση πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων σε 10 περιοχές. «Στόχος τους είναι να γενικευτεί σε όλη τη χώρα το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου μέσα στο 2015, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους μεγαλεμπόρους και την τρόικα», ανέφερε.

Ο ομιλητής εκτίμησε ότι ωφελημένοι από αυτό το μέτρο θα είναι οι μεγαλέμποροι οι οποίοι ήδη διασυνδέονται με τους αντίστοιχους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο του τουρισμού, ενώ σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που διαχρονικά έχουν νομοθετηθεί προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, θα επιταχυνθεί η εξόντωση εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο, ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύσει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους, τόνισε.

Ο Π. Τσιτσιρίκης τόνισε ότι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν κατάργηση όλων των νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, με εθνικό ωράριο λειτουργίας που δεν θα ξεπερνά της 48 ώρες την εβδομάδα, με τρία απογεύματα κλειστά και με σταθερό ωράριο, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα όλο το χρόνο, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με 40ωρο, οκτάωρο και πενθήμερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.