Πανικός στη δημοτική αρχή από την ερώτηση για το δημοτικό χρήμα στα ΜΜΕ

Φοβούνται να μην αποκαλυφθούν στοιχεία που θα την εκθέτουν

Με πεισματικό τρόπο, ακόμη και όταν το ερώτημα διατυπώνεται μέσω ερώτησης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αρνείται η Δημοτική Αρχή Βόλου να παρουσιάσει τα στοιχεία των δαπανών για δημοσιεύσεις που έχουν γίνει από το 2003 έως και σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και το σύνολο των χρημάτων που έχουν δοθεί σε δημοσιογράφους.

Χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις και μάλιστα παίρνοντας ευθέως θέση υπέρ της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Γιώργος Μουλάς, επέκρινε την επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» κα Νατάσσας Οικονόμου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και χαρακτηρισμούς και ειρωνικές εκφράσεις. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Δήμαρχος Βόλου Θάνος Θεοδώρου, φωνάζοντας πάνω από την κα Οικονόμου και μην αφήνοντάς την να τοποθετηθεί.

Σκοπός της δημοτικής αρχής Βόλου είναι να παρουσιαστεί ως «κάθαρση» στις σχέσεις του Δήμου Βόλου με τις εφημερίδες η άσκηση αγωγής, με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό, κατά της εφημερίδας «Μαγνησία» για δήθεν παράνομες δημοσιεύσεις κατά την περίοδο της Δημαρχίας Πάνου Σκοτινιώτη. Η βάση του δήθεν «σκανδάλου» θα αποκαλυφθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Στο μεταξύ όμως η Δημοτική Αρχή Βόλου πρέπει να παρουσιάσει τα δικά της πεπραγμένα όσον αφορά τις δαπάνες δημοσιεύσεων και προβολής στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και σε βάθος 12ετίας, προκειμένου να συγκριθούν με τις τρεις προηγούμενες δημοτικές αρχές των Κ.Μήτρου, Αλ.Βούλγαρη και Π.Σκοτινιώτη.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Μουλάς επιτέθηκε στην κα Οικονόμου λέγοντας ότι η παράταξή της επί δύο θητείες διοικούσε το Δήμο και τώρα αυτογελοιοποιείται ότι ζητά έλεγχο του εαυτού της. «Έχετε το ακαταλόγιστο δεν ξέρατε τι σας γινόταν και ζητάτε απολογισμό των δικών σας πεπραγμένα. Αν η υπηρεσία μπορεί να τα βγάλει νωρίτερα, ας τα δώσει τα στοιχεία τα οικονομικά στοιχεία», είπε ο πρόεδρος.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας απάντησε ότι ο κ. Μουλάς διαστρεβλώνει τα πράγματα και ότι πρόθεσή της δεν ήταν να ανατρέξει στο παρελθόν, ούτε να κάνει ανυπόστατες κατηγορίες, αλλά με αφορμή την κατασυκοφάντηση της πρώην Δημοτικής Αρχής. Όπως ανέφερε, ζητούμε να δοθούν όλα τα στοιχεία για να δούμε ποιοί είχαν όχι ισότιμες σχέσεις με ΜΜΕ και να τελειώσει αυτό το παραμύθι.

«Να είστε έτοιμοι να απαντήσετε στον κόσμο. Θα απολογηθείτε στον εισαγγελέα όταν έρθει η ώρα σας», της απάντησε ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.
«Κάντε όσες μηνύσεις θέλετε, στείλτε τις όπου νομίζετε και θα δούμε ποιός θα γελοιοποιηθεί», ήταν η απάντηση της Νατάσσας Οικονόμου.

Ο Γ. Μουλάς είπε προς την επικεφαλής της παράταξης ότι «αφού θέλετε έλεγχο θα σας έρθουν τα τιμολόγια. Θα πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι. Φέρτε τα δικά σας τα στοιχεία για να μας διευκολύνετε», με τη Νατάσα Οικονόμου να απαντά ότι τα στοιχεία είναι στη διάθεση των υπηρεσιών και ότι λειτουργεί θεσμικά.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κατηγόρησε την κα Οικονόμου ότι γελοιοποιήθηκε με την ερώτηση, με την επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας να του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη ερώτηση αλλά για την περίοδο από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής Μπέου, έκαναν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ιάσονας Αποστολάκη και Ελένη Μεϊκοπούλου-Ανδρέου. Τα στοιχεία που παρέλαβαν οι δύο σύμβουλοι και αφορούν την περίοδο από 1/1/2014 έως 23/9/2015, καταδεικνύουν τον οικονομικό εκβιασμό που υφίσταται η «Μαγνησία» και η οικονομική ενίσχυση άλλων τοπικών εφημερίδων, μέσω των δημοσιεύσεων.
Τα στοιχεία που ζητά η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» θα πρέπει να δοθούν εντός προθεσμίας 30 ημερών από σήμερα.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά” για τις δαπάνες του Δήμου Βόλου προς τα ΜΜΕ και δημοσιογράφους.

Διαβάστε αναλυτικά τις δαπάνες για δημοσιεύσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή Μπέου στο προαναφερθέν διάστημα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.