Παρέμβαση Βρούτση υπέρ του Βόλου ζητά ο Π. Μαρκάκης

Παρέμβαση του Υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση υπέρ του Βόλου αναφορικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ζητά με έγγραφό του, ο πρώην βουλευτής Π. Μαρκάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «σου μεταφέρω τις εντονότατες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια τόσο των πολιτών, όσο και επαγγελματιών, πολλών κατηγοριών, αναφορικά με τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από την ένταξή του στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς με βάση πληροφορίες αλλά και χθεσινό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επιλεγεί η Καρδίτσα για την εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Οι αντιδράσεις έγκεινται στο γεγονός ότι η πόλη του Βόλου, λόγω των χαρακτηριστικών της ως αστική και βιομηχανική –βιοτεχνική, έχει πληγεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση, με τα καταγεγραμμένα ποσοστά ανεργίας να φτάνουν σήμερα το 38% (το μεγαλύτερο μεταξύ των θεσσαλικών πόλεων).

Η οικονομική στήριξη των οικογενειών που υποφέρουν από την ανεργία και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας είναι περισσότερο από επιβεβλημένη και δυστυχώς μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και οι διάφοροι τοπικοί φορείς, δεν κατόρθωσαν να καταδείξουν το μέγεθος του προβλήματος στους αρμοδίους του Υπουργείου Εργασίας και πλέον ο Βόλος να κινδυνεύει να αποκλειστεί από το πρόγραμμα.

Πριν την τελική ανακοίνωση των πόλεων που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, παρακαλώ θερμά να ενδιαφερθείς προσωπικά και να εξετάσεις με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα, ώστε να διασφαλιστεί ότι κοινοτικά κονδύλια θα διατεθούν για το σκοπό που προορίζονται, δηλαδή, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, για τη στήριξη των πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεσή του για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.