Παραίτηση συμβούλου λόγω χρεών στο Δήμο ζητά ο Μαργ. Πατσιαντάς

Ο επικεφαλής της μείζονας μειοψηφίας δηλώνει αποφασισμένος να προσφύγει δικαστικά

Την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Χρήστου Στεφόπουλου, ζητά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ασυμβίβαστο εξαιτίας αγνώστων οφειλών προς τον Δήμο, που δεν εξοφλήθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου 2014. Ο κ. Πατσιαντάς, κατέθεσε αίτηση με το ανάλογο περιεχόμενο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και δηλώνει ότι θα αναμείνει μέχρι την Παρασκευή για την ενέργεια του δημάρχου, ενώ τόνισε ότι αν σύμβουλος δεν παραιτηθεί θα προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, για να διαπιστωθεί το ασυμβίβαστο και να γίνει έκπτωσή του με δικαστική απόφαση.
Επειδή στο απαντητικό έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας, δεν αποκαλύπτεται το ύψος του χρέους του δημοτικού συμβούλου, ο Μαργ. Πατσιαντάς, που χαρακτήρισε το θέμα πολιτικό και ηθικό, δήλωσε ότι θα επιδιώξει με εισαγγελική παραγγελία να πληροφορηθεί το ύψος του οφειλομένου ποσού από την Οικονομική Υπηρεσία.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, με την δημοτική σύμβουλο της παράταξής του Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, παρουσίασε, τόσο την αίτηση που υπέβαλε για το θέμα, με ημερομηνία πρωτοκόλλου 10.10.2014 που απευθύνεται προς ΔΟΥ και Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά και στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πέγιο και τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, αλλά και την απάντηση της Υπηρεσίας που έλαβε μόλις σήμερα.
«Επειδή το θέμα είναι πολιτικό και ηθικό, ο δήμαρχος, από τη στιγμή που υπέβαλα την αίτηση και γνωρίζει το ύψος της οφειλής, θέλω να πιστεύω ότι θα τον καλέσει να παραιτηθεί για να μην υποχρεωθώ να προσφύγω στο Διοικητικό Πρωτοδικείο», τόνισε.

Ο Μ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για σοβαρό θέμα πολιτικά και ηθικά, γιατί ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, εφόσον ως μέλος της Ομορρύθμου Εταιρίας, έχει οφειλές προς τον Δήμο, έπρεπε να τις έχει εξοφλήσει μέχρι 31 Αυγούστου 2014. «Εφόσον δεν το έπραξε, δεν μπορεί να κατέχει το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι με εισαγγελική παραγγελία θα επιδιώξει να πληροφορηθεί το ύψος του οφειλομένου ποσού από την Οικονομική Υπηρεσία.
Ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι ο ίδιος και η «Δρόμοι Συνεργασίας», θα αναμένουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, για να δουν ποια θα είναι η ενέργεια του δημάρχου, στο σοβαρό αυτό θέμα και θα πράξουν ανάλογα.

Η αίτηση προς τον Δήμο
Στην αίτησή του προς τον Δήμο, ο Μ. Πατσιαντάς αναφέρει ότι ο Χρ. Στεφόπουλος, είναι ομόρρυθμος εταίρος της εδρεύουσας στο Βόλο Ο.Ε. με την επωνυμία «Χρ. Στεφόπουλος και ΣΙΑ Ο.Ε.» και σύμφωνα με το άρθρο 249 παρ. 1 του Ν. 4072/2012, με την ιδιότητα αυτή του ομορρύθμου εταίρου, ευθύνεται και ο ίδιος προσωπικά και εις ολόκληρον για τα χρέη της εταιρίας προς τρίτους.

«Η ομόρρυθμος εταιρία έχει οφειλές προς τον Δήμο Βόλου, που προέκυψαν στο διάστημα πριν από την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής, που έγινε στη 1-9-2014. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, ο Χρ. Στεφόπουλος ευθύνεται ο ίδιος προσωπικά ως αυτοφειλέτης, έναντι του Δήμου Βόλου, για το σύνολο της οφειλής. Επομένως, τυγχάνουν εφαρμογής για τον σύμβουλο, οι διατάξεις του νόμου περί ύπαρξης ασυμβιβάστου, εξαιτίας οφειλών προς τον Δήμο, που δεν εξοφλήθηκαν έως την ημέρα εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής», αναφέρεται στην αίτηση που κατατέθηκε.

Καταλήγοντας ο Μ. Πατσιαντάς τονίζει ότι για να δυνηθεί να υποβάλει ένσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, με αίτημα να διαπιστωθεί η ύπαρξη του ασυμβιβάστου και η έκπτωση του Χρ. Στεφόπουλου από το αξίωμα του τακτικού δημοτικού συμβούλου, ζητά από την Οικονομική υπηρεσία να του χορηγηθεί βεβαίωση στην οποία να φαίνεται το ύψος των οφειλών της ομορρύθμου εταιρίας προς τον Δήμο και το διάστημα κατά το οποίο αυτές προέκυψαν.

Υπάρχει οφειλή της Ο.Ε.
Στην απάντηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, που ο Μ. Πατσιαντάς έλαβε σήμερα το μεσημέρι αναφέρεται ότι ο Χρ. Στεφόπουλος, ως άτομο δεν έχει οφειλές προς τον Δήμο Βόλου, ενώ για την εταιρία με την επωνυμία «Χρ. Στεφόπουλος και ΣΙΑ Ο.Ε.», υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή «την οποία δεν μπορούμε να σας γνωστοποιήσουμε, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Χρ. Στεφόπουλος
Στο μεταξύ, ερωτηθείς σχετικά από τη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρ. Στεφόπουλος, τόνισε ότι δεν ενημερώθηκε μέχρι και σήμερα το απόγευμα για κάτι συγκεκριμένο από κανέναν και όταν θα ενημερωθεί θα κάνει τις σχετικές δηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σε παλαιότερη επικοινωνία του κ. Στεφόπουλου με το «Ράδιο-Ένα 102,5», είχε τονίσει, επειδή πολιτικοί του αντίπαλοι είχαν θέσει το ζήτημα, ότι προσωπικά ο ίδιος δεν είχε οφειλές, αλλά η εταιρεία στην οποία συμμετέχει, χωρίς να προκύπτει κανένα πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.