Ποιος είναι ο Γιάννης Καραγιώργης, το νέο αφεντικό της TRT

Η Βολιώτισσα δημοσιογράφος Εύα Σερπιώτη διευθύνουσα σύμβουλος και διευθυντής προγράμματος ο Πέτρος Κωστόπουλος

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καρεκλίδης

Αλλάζει ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο στη Μαγνησία και γενικότερα στη Θεσσαλία, με την πώληση της TRT σε offshore εταιρία της Κύπρου, εκπρόσωπος της οποίας παρουσιάζεται ο Γιάννης Καραγιώργης, γνωστός ως δραστηριοποιούμενος στον εφοπλιστικό τομέα.

Η εποχή Άγγελου Αντωνίου τελείωσε στην TRT και ο άνθρωπος που δημιούργησε ένα κανάλι με πανελλήνια αναγνώριση, αποσύρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας γίνει κατά 600.000 ευρώ πλουσιότερος.

Ο Άγγελος Αντωνίου, με Θεσσαλική συνείδηση, πριν ακόμη ανοίξει το Ράδιο Βέρα και κατόπιν την TRT, έβλεπε ότι η Θεσσαλία ως ενότητα έχει απεριόριστες δυνάμεις και θα μπορούσε ενωμένη να πετύχει την ανάπτυξη. Πρώτη προσπάθεια του ήταν να δημιουργήσει μια Πανθεσσαλική, αθλητική εφημερίδα, εγχείρημα όμως που δεν υλοποιήθηκε. Αυτά το 1985. Το 1989, δημιούργησε το Ράδιο Βέρα, ύστερα από την επιτυχημένη, επαγγελματική του δραστηριότητα στις γραφικές τέχνες ενώ το 1991, πραγματοποίησε το πρώτο βήμα στην τηλεόραση με την TRT. Το εγχείρημα του, ύστερα από 25 χρόνια, θεωρείται από τα πλέον επιτυχημένα στον περιφερειακό χώρο και με μεγάλη τηλεθέαση.

Τα παιδιά του Άγγελου Αντωνίου, ο Γιώργος και η Τέα, δεν θέλησαν να συνεχίσουν στα ΜΜΕ και η κίνηση του να πουλήσει την TRT, ήταν στις επιχειρηματικές του σκέψεις, εφόσον δεν υπήρχε διαδοχή. Ο νέος διάδοχος του είναι ο Γιάννης Καραγιώργης, επιχειρηματίας, ο οποίος αγόρασε την TRT και τα περιφερειακά κανάλια Θράκη tv, Ένα Chanel Λαμίας, Διόν TV Κατερίνη- Θεσσαλονίκη, Άλφα Δράμας, Κόσμος TV Αμαλιάδα-Πάτρα, Ίριδα TV στη Ρόδο, Δίκτυο Δ. Μακεδονίας και Aττικα Tv στην Αττική.

Στόχος του επιχειρηματία, να υλοποιήσει το αμερικανικό σχέδιο ανάπτυξης, με ένα κεντρικό κανάλι και πολλά περιφερειακά, τα οποία θα το κάνουν πανελλήνιας απήχησης. Το Αττικα tv, θα είναι ο κεντρικός σταθμός απ’ όπου θα εκπέμπονται σε όλη την Ελλάδα, μέσω των περιφερειακών σταθμών οι παραγωγές πανελλήνιου ενδιαφέροντος (ειδήσεις, συνεντεύξεις, life style με πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος, καθώς επίσης ξένες και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες.

Ήδη, από μήνες, στην TRT υπάρχει ένας οργασμός κινήσεων από τα νέα αφεντικά, ώστε να δοθούν οι κατευθύνσεις. Αρχικά, εμφανίστηκε στο Βόλο ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπουτσάνης, ο οποίος όμως δεν συνέχισε, λόγω διαφωνιών που υπήρξαν. Τα νέα πρόσωπα που ήρθαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους, είναι η Εύα Σερπιώτη, που συστήθηκε ως διευθύνουσα σύμβουλος και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ως διευθυντής προγράμματος. Και οι δυο καταγόμενοι από το Βόλο, με καριέρα στην Αθήνα με μεγαλύτερη ασφαλώς, αυτή του Πέτρου Κωστόπουλου.

Η Εύα Σερπιώτη, ξεκίνησε την καριέρα της από την εφημερίδα «Ενημέρωση Βόλου» το 1981, με πολύ μεράκι για το επάγγελμα. Το 1983 φεύγει από το Βόλο για…άλλες πολιτείες και πέρασε από πολλά ΜΜΕ, τόσο στον Τύπο, εργαζόμενη σε εφημερίδες, κυρίως του χώρου της ΝΔ, σε περιοδικά και στην τηλεόραση της ΕΡΤ (επί ΝΔ) με δικές της εκπομπές. Έχει επίσης μια τεράστια εμπειρία στον διαφημιστικό χώρο και υπήρξε στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες. Στο συγγραφικό τομέα, έχει δώσει την παρουσία της το 2012 με ένα μυθιστόρημα «Ταγκό για τρεις». Η Εύα Σερπιώτη, πρώην σύζυγος του Βολιώτη Πέτρου Ευαγγελάτου, πολιτικού μηχανικού που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, έχει μια κόρη.
Η παρουσία της στο Βόλο άφησε καλές εντυπώσεις στους εργαζόμενους, όπως και αυτή του Πέτρου Κωστόπουλου, δίνοντας υποσχέσεις για ένα καλό, εργασιακό περιβάλλον.

Ο Π. Κωστόπουλος, ήταν τη Δευτέρα στο Βόλο, είδε τους δημοσιογράφους, ανέπτυξε τα σχέδια του και αναμφισβήτητα η προσφορά του θα είναι μεγάλη, λόγω του ταλέντου και της εμπειρίας του.
Προς το παρόν, δεν φαίνεται ν’ αλλάζει τίποτα στο προσωπικό (υπήρξε ωστόσο προχθές μια απόλυση εργαζόμενης από το λογιστήριο), αλλά οι δημοσιογράφοι ελπίζουν ότι θα χρησιμοποιηθούν και δεν θα παραγκωνιστούν στο νέο πρόγραμμα.

Ποιο είναι το νέο αφεντικό
Ο Γιάννης Καραγιώργης, είναι γνωστός εφοπλιστής, αλλά σήμερα δεν φαίνεται να δραστηριοποιείται στη ναυτιλία και το ενδιαφέρον του είναι στα ΜΜΕ, με τα οποία πιστεύει ότι θα του ανοίξουν νέες προοπτικές, κυρίως με ρωσικά συμφέροντα.
Η εταιρία, στην οποία ανήκει τώρα το TRT και τα υπόλοιπα κανάλια, είναι η offshore The Worldspeaker LTD, με έδρα την Κύπρο και δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2014. Ο Γιάννης Καραγιώργης, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, διέθετε 13 πλοία με την εταιρία Silver Carre Vs. Το 1994 ήρθε η καταστροφή για εκείνον. Στο υπερδεξαμενόπλοιο του «Στολίδι» προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί και μετά να έρθει το τέλος.
Το 1995, μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού που είχαν δανείσει με δις τον εφοπλιστή, στράφηκαν εναντίον της εταιρίας και της προσωπικής του περιουσίας, με αποτέλεσμα να χαθούν τα πάντα, ενώ ήρθε και το διαζύγιο με την σύζυγό του, Ιωάννα Πάικου, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο.
Ο Γιάννης Καραγιώργης, είναι ένας επιχειρηματίας ηπίων τόνων, λέει η «πιάτσα» του Πειραιά και από τότε προσπάθησε να επαναδραστηριοποιηθεί στη ναυτιλία με ναυλώσεις πλοίων. Το όνομά του, απασχόλησε το 2001 για ένα διάστημα τον αθλητικό Τύπο, όταν θα επένδυε 18 εκ. δολάρια στην ΑΕΚ. Τα χρήματα δεν επενδύθηκαν, όπως και τα 5 εκ. ευρώ που ακούστηκε το 2013 ότι θα έβαζε για την αγορά και επαναλειτουργία του Alter. Το ενδιαφέρον του έδειξε, το 2011, και για τον Alpha σε συνεργασία με τον Κοντομηνά, που επίσης δεν ευοδώθηκε.

Η σπουδαία Ρώσικη κουμπαριά
Ένας νέος γάμος και μια Ρώσικη κουμπαριά, φαίνεται ότι έδωσαν φτερά στον Γιάννη Καραγιώργη. Ο άνθρωπος που ασχολείται με τα ΜΜΕ, δεν θέλει να ασχολούνται αυτά με την ζωή του, αλλά ο γάμος του, τον Οκτώβριο του 2014, ήταν η αιτία για να ασχοληθούν μαζί του, ακόμη και διεθνώς.
Δυο ήταν τα γεγονότα που τον έφεραν στη δίνη των φημών. Ότι ο γάμος έγινε στη Μόσχα με κουμπάρο έναν μεγάλο κροίσο και ακραίο εθνικιστή και ότι σ’ αυτόν ήταν παρών ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και σήμερα υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ο Γιάννης Καραγιώργης, έχει διαψεύσει σε συνέντευξη του ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο άνθρωπος που θα εξυπηρετήσει Ρωσικά συμφέροντα στην Ελλάδα, μετά την υπουργοποίησή του. Το ίδιο έπραξε, ως διάψευση, και στην δημοσιογράφο Μαρία Καρχιλάκη ο Ρώσος κροίσος Konstantin Malofeev. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι ποια σχέση έχουν ο Γιάννης Καραγιώργης με τον Ρώσο εθνικιστή. Είναι φίλοι και δέθηκαν με την κουμπαριά; Τους συνδέουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην offshore εταιρία. Κανείς δεν γνωρίζει. Πάντως ο Konstantin Malofeev, ενώ ήταν να έρθει στην Ελλάδα για να γίνει κουμπάρος του ζεύγους Καραγιώργη, τελικά τους υποδέχθηκε στη Μόσχα, μαζί με όλους τους καλεσμένους. Αιτία, ότι είχε μπει στη λίστα ταξιδιωτικού περιορισμού της Ε.Ε., λόγω του ότι θεωρείται ότι έχει άμεση σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και μάλιστα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι τον παρουσιάζουν ως χρηματοδότη δυο φίλων του, οι οποίοι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανατολική Ουκρανία. Ο ίδιος όμως το διαψεύδει.
Στη συνέντευξη που έδωσε στη ΜαρίαΚαρχιλάκη, ο Ρώσος κροίσος, υποστηρίζει ότι όνειρο του είναι να αποκατασταθεί η μοναρχία στη Ρωσία, όπως πριν το 1917 με ένα νέο τσάρο.
Πάντως, όπως είχε δηλώσει ο Γιάννης Καραγιώργης, οι πολιτικές απόψεις του κουμπάρου του, δεν τον ενδιαφέρουν. Μένει να μάθουμε όμως, ως Θεσσαλοί, αν ο Ρώσος κροίσος και εθνικιστής μετέχει στην offshore εταιρία ή άλλη και αν είναι συνέταιρος του Γιάννη Καραγιώργη.

Γ. Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.