Ποιους προτείνουν οι παρατάξεις του Δ.Σ. Βόλου για την ΠΕΔ

Τις προτάσεις τους για τους δημοτικούς συμβούλους που θα προτείνουν ως υποψηφίους για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, κατάθεσαν σήμερα το μεσημέρι οι τρεις από τις τέσσερις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενόψει των δημαιρεσιών που θα γίνουν στις 10 το πρωί της Κυριακής στο Δημαρχείο Βόλου.

Συγκεκριμένα, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για την ΠΕΔ κατέθεσαν η Δημοτική Αρχή, η μείζονα μειοψηφία, η παράταξη του Πάνου Σκοτινιώτη και η ΛΑΣ, ενώ ο Μιχ. Μιτζικός αναμένεται να καταθέσει τους υποψηφίους της παράταξής του αύριο Σάββατο.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» είναι οι Απόστολος Γαλάτης, Ανδρέας Ζέρβας, Θανάσης Θεοδώρου, Δημήτρης Καντόλας, Δέσποινα Κότογλου, Απόστολος Μαλαματίνης, Γιώργος Μουλάς, Τάσος Μπατζιάκας, Στέργιος Παπαευσταθίου, Δημήτρης Πέγιος, Άρης Σαββάκης και Χρήστος Στεφόπουλος. Η παράταξη του δημάρχου συμμετέχει στην ΠΕΔ με τέσσερις εκπροσώπους.

Δύο εκπροσώπους θα εκλέξει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης». Οι υποψήφιοι για την ΠΕΔ είναι: Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Φωτεινή Κοκκινάκη και Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Από έναν εκπρόσωπο εκλέγουν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Υποψήφιοι από την α’ ελάσσονα μειοψηφία «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» είναι οι Απόστολος Παπατόλιας και Νίκος Στόικος και από τη γ’ ελάσσονα «Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου», οι Απόστολος Νάνος και Θόδωρος Τσαλούχος.

Στο μεταξύ, την Κυριακή θα γίνουν δημαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών που θα απαρτίζουν την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, προτίθεται κρατήσει την προεδρία και στις δύο Επιτροπές- τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες – προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα της πόλης. Άλλωστε, όπως ορίζει ο Καλλικράτης, πρόεδρος των επιτροπών είναι ο δήμαρχος, που όμως συνήθως αναθέτει την αρμοδιότητα στον εκάστοτε αντιδήμαρχο.

Τα ονόματα των μελών όλων των παρατάξεων που θα συμμετέχουν στις δύο Επιτροπές θα ανακοινωθούν την Κυριακή, στη διάρκεια της διαδικασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.