Ποιο είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Εκτός η Νατάσσα Οικονόμου, εκλέγονται Στόικος και Διαμαντένιας

Ανατροπές σε σχέση με όσα αναμενόταν πριν την επικύρωση, επιφύλαξε η επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων για το Δήμο Βόλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνδυασμός του νέου δημάρχου Αχιλλέα Μπέου λαμβάνει 17 έδρες στο Βόλο και πέντε στη Ν. Ιωνία, καθώς και από μια στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι μειώνονται οι έδρες του Μαργ. Πατσιαντά από 11 σε 10, ενώ ο Μιχ. Μιτζικός, από τρεις έδρες, παίρνει πλέον τέσσερις (όσες και ο Πάνος Σκοτινιώτης), αν και έλαβε μικρότερο ποσοστό.

Ο δεύτερος συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας» εκλέγει έξι έδρες στο Βόλο και τέσσερις στη Ν. Ιωνία, ενώ δεν εκλέγει υποψήφιο σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο.
Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη εκλέγει δύο έδρες στο Βόλο, μια στη Ν. Ιωνία και μια στην Αγριά και όχι στη Ν. Αγχίαλο, όπως αναμενόταν. Ως εκ τούτου δεν εκλέγονται η Νατάσσα Οικονόμου ή η Μαρία Τσιάμη, αλλά ο Νίκος Στόικος από την Αγριά.
Ο συνδυασμός του Μιχάλη Μιτζικού έχει δύο έδρες στο Βόλου, μια στη Ν. Ιωνία και μια στη Ν. Αγχίαλο, που καταλαμβάνει ο Θεολ. Διαμαντένιας.
Τέλος, η ΛΑΣ, εκλέγει μια έδρα στο Βόλο και μια στη Ν. Ιωνία που καταλαμβάνει ο Θεόδ. Τσαλούχας.

Συγκεκριμένα, επικυρώθηκαν σήμερα από το Πρωτοδικείο Βόλου, τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και της 25ης Ιουνίου 2014 του Δήμου Βόλου και έγινε η ανακήρυξη του επιτυχόντα και των επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού.

29 έδρες ο Αχιλλέας Μπέος
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα για τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΒΟΛΟΣ 2014, που εξέλεξε το νέο δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, εκλέγονται από την Αγριά, οι Απ. Μαλαματίνης, την Αισωνία Βιολέτα Καντόλα, την Αρτέμιδα Κων. Γανωτής και Βόλου οι Γ. Μουλάς, Γ. Πράττος, Δημ. Καντόλας, Αν. Μπατζιάκας, Δημ. Πέγιος, Απ. Ζαρκάδας – Βεργής, Αθαν. Σταυρίδης, Απ. Γαλάτης, Δημ. Λιβογιάννης, Απ. Τσακανίκας, Ανδρ. Ζέρβας, Φρειδερίκη Καλογήρου, Δέσποινα Κότογλου, Στέργιος Παπαευσταθίου, Αθαν. Θεοδώρου, Ιωάν. Λαϊνάς και Γ. Βλιώρας.
Στη Δ.Ε. Ιωλκού εκλέγεται ο Αχιλλέας Καλυβιώτης, στη Μακρινίτσα ο Στέφανος Κάλλης, στη Ν. Αγχίαλο η Γεωργία Τοκαλή – Μποντού και στην Πορταριά ο Αριστ. Σαββάκης.
Τέλος, στη Ν. Ιωνία με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου εκλέγονται οι Μιχ. Καπουρνιώτης, Σοφία Χάλαρη, Αναστασια Μορφογιάννη, Χρ. Στεφόπουλος και Γ. Σουίπας.

10 έδρες Ο Μαργ. Πατσιαντάς
Ο δεύτερος συνδυασμός Δρόμοι Συνεργασίας, με υποψήφιο δήμαρχο Μαργαρίτη Πατσιαντά εκλέγει 10 έδρες, έξι στο Βόλο και τέσσερις στη Ν. Ιωνία.
Στο Βόλου, εκτός του επικεφαλής Μαργαρίτη Πατσιαντά, εκλέγονται οι Νικος Χαυτούρας, Ματθαίος Δραμητινός, Αλέξ. Δούρας, Νικ. Κανελλής και Ιάσων Αποστολάκης.
Στη Δ.Ε. Ν. Ιωνίας εκλέγονται οι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιωάν. Μολοχίδης, Κων. Γαργάλας και Φωτεινή Κοκκινάκη.

Τέσσερις έδρες ο Π. Σκοτινιώτης
Ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης Πάμε Μπροστά» με εικεφαλής τον νυν δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη εκλέσει τέσσερις συμβούλους και συγκεκριμένα στο Βόλο τον ίδιο και τον Απ. Παπατόλια, στη Ν. Ιωνία τον Σπύρο Μαβίδη και στην Αγριά τον Νίκο Στόικο.

Τέσσερις έδρες ο Μιχ. Μιτζικός
Τέσσερις έδρες εκλέγει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός «Δύναμη Βόλου» με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιτζικό. Στη Δ.Ε. Βόλου εκλέγεται ο ίδιος και η Κυρατσώ Σπανομήτρου – Κεντίογλου, στη Ν. Ιωνία η Αικατερίνη Τσοπουρίδου και στη Ν. Αγχίαλο ο Θεολόγος Διαμαντένιας.

Δύο έδρες η ΛΑΣ
Η Λαϊκή Συσπείρωση εκλέγει δύο συμβούλους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα τον Αποστόλη Νάνο στο Βόλο και ον Θόδωρο Τσαλούχα στη Ν. Ιωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.