Πολυδιάστατο το έργο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

«Κάποιοι απαξιώνουν το ρόλο και το έργο των εθελοντών αφού δεν τους ευχαριστούν», είπε εκπρόσωπος της Λέσχης
Ηθική ανταμοιβή ζητά ο Β. Ηλιόπουλος για να μη χαθούν νέοι εθελοντές

Πολυδιάστατο είναι και φέτος το καλοκαίρι το έργο των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που εκτός από το θέμα της πυροπροστασίας και των διασώσεων ανθρώπων, κάλυψε με επιτυχία και το έργο των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Εφήβων Μπάσκετ, η αυλαία του οποίου έπεσε χθες Κυριακή.

Στη διοργάνωση εμφανίστηκαν πολλοί νέοι εθελοντές και ο υπεύθυνος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος, ζητά την ηθική ανταμοιβή τους, από τους τοπικούς φορείς, ώστε να εξακολουθήσουν να προσφέρουν.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο εθελοντής της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος, παρόλο που είναι καλοκαίρι, τα έκτακτα περιστατικά είναι αρκετά. Εκτός από τη διάσωση του 54χρονου, που έπεσε σε χαράδρα 50 μ. χθες Κυριακή στην Κουκουράβα, την περασμένη Κυριακή, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων συμμετείχε στην έρευνες για τον πνιγμό του Βολιώτη σμηνία στην περιοχή Πλάκες.

Ενεργοί περίπου 100 εθελοντές!

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τόνισε, είναι παρούσα για κάθε περιστατικό και το καλό είναι, ότι διαθέτει δύναμη περίπου 80 – 100 εθελοντών, κάτι που δίνει τη δυνατότητα συνδρομής και όχι μόνο, όπου χρειαστεί ανά τη Μαγνησία.
«Το τελευταίο 15νθήμερο,είχαμε πάνω από 35 εθελοντές παρόντες στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων και παράλληλα υπήρχε και επιφυλακή εθελοντών με άτομα για πυρασφάλεια, για περιπολίες ή για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
ΟΧΗΜΑ
Πυροφυλάκιο στην Κουκουράβα

Για το θέμα της πρόληψης πυρκαγιών, ο εθελοντής της Λέσχης, ανέφερε ότι η οργάνωση συμμετέχει για 10η χρονιά φέτος, ενώ διατηρεί το πυροφυλάκιο που έχει κατασκευάσει στην Κουκουράβα, που είναι επανδρωμένο σε καθημερινή βάση, από Ιούνιο μέχρι τέλος Αυγούστου και με πρόγραμμα που βγαίνει από την αρχή κάθε μήνα και κατατίθεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, τα άτομα που βρίσκονται στο πυροφυλάκιο, ενημερώνουν την Πυροσβεστική ότι ανέλαβαν υπηρεσία και έχουν μαζί τους κιάλια και ασύρματο, ώστε να ενημερώσουν αν εντοπίσουν πυρκαγιά στα περιαστικά δάση.
Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, διαθέτει δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα, που είτε θα βγουν για περιπολία, όταν ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για να καλύψουν κάποιους τομείς, είτε θα συνδράμουν σε περιστατικό πυρκαγιάς αν απαιτηθεί, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Να αναγνωρίζουν το έργο των εθελοντών

Η Πολιτεία και οι τοπικές αρχές θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν την αξία των εθελοντών και να μην τους απαξιώνουν συνεχώς «δηλαδή να τους χρησιμοποιούν όπου χρειάζονται και στη συνέχεια να μη γίνεται καμία αναφορά σ’ αυτούς», δήλωσε ο Βασίλης Ηλιόπουλος.
Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που έγινε στο Βόλο, ευτυχώς εμφανίστηκαν πολλοί νέοι εθελοντές, για να βοηθήσουν και – δυστυχώς – αυτοί οι άνθρωποι θα χαθούν, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να μείνουν σε ένα εθελοντικό κίνημα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
«Δυστυχώς, η απαξίωση από την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Πολιτεία γενικώς, είναι εμφανής, καθώς κανένας από τους ιθύνοντες δεν τους ευχαρίστησε καν», ήταν η δήλωση του εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές βασίζονται στον εθελοντισμό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών πόλο, που θα γίνει στο Βόλο και εκτίμησε ότι νέοι εθελοντές που πήγαν στο μπάσκετ, ενδεχομένως να μην κάνουν ξανά κάτι εθελοντικά.
Σημείωσε δε ότι οι εθελοντές, που πληρώνουν από την τσέπη τους, δεν έχουν απαίτηση για αποζημίωση, απλά για ένα ευχαριστώ, ένα χαμόγελο και μια χειραψία.
ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.