Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι οικονομολόγοι λογιστές

Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι Οικονομολόγοι Λογιστές τη Μαγνησίας, όπως αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου χθες, διότι το υπουργείο κλείδωσε την εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2014, ενώ οι επαγγελματίες ζητούν ολιγοήμερη παράταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας στην χθεσινή (15/7/2014) έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου με κύριο θέμα τη λήψη απόφασης για την οργάνωση της μορφής του αγώνα και των κινητοποιήσεων ενάντια στην εμπαιγμό και την ανάλγητη στάση του Υπουργείου Οικονομικών απέναντι στον επαγγελματία λογιστή, αυτόν που ετοιμάζει, καταχωρεί, αποστέλλει και υλοποιεί πλέον ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν μπορούσε επί σειρά ετών να καταφέρει μέσω των υποδομών της.

Επίσης ο ΣΟΛ αποφάσισε αποστείλει στα μέλη του, για ανάγνωση μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργείου που έχει ετοιμάσει η διαδικτυακή ομάδα παρέμβασης λογιστών φοροτεχνικών ώστε να υπογραφεί από τα μέλη στο: https://sites.google.com/site/accvotegr/menyteria-anaphora και να αποστείλει την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών σχετικά με το κλείσιμο της εφαρμογής της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΟΛ Αριστείδης Παπανδρέου, εξέφρασε στη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα. Αικ. Σαββαΐδου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υπεύθυνους του γραφείου της, την δυσαρέσκεια των μελών μας και απαίτησε να εφαρμοστεί και το πνεύμα του νόμου και όχι μόνο το γράμμα.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ελλάδας, απέστειλε προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη επιστολή με την οποία ζητά παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Ε9. Όπως αναφέρει, η σημερινή ανάλγητη συμπεριφορά της διοίκησης να κλειδώσει,, την εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2014, οδηγεί τους Οικονομολόγους, Λογιστές-Φοροτεχνικούς στα πρόθυρα της παράκρουσης.

«Θα έπρεπε πρώτα η διοίκηση να τηρήσει τις νομοθετημένες προθεσμίες, σχετικά με την υποβολή των αρχικών και συμπληρωματικών δηλώσεων, να διορθώσει τα τεχνικά προβλήματα της Γ.Γ. Πλ. Συστημάτων και μετά να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα της και να «τιμωρεί», χιλιάδες φορολογουμένους και ένα ολόκληρο κλάδο που ταλαιπωρείται, ξενυχτά και προσπαθεί πάνω από μια ώρα για να υποβάλει μια απλή φορολογική δήλωση», αναφέρει, επισημαίνοντας ότι για τον κλάδο η ενέργεια αυτή έχει μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα.

Η Ομοσπονδία ζητά να δοθεί άμεσα ολιγοήμερη παράταση για να ολοκληρωθεί η υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2014 και του Ε9. «Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας», αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.