Προσφορά σε εξακόσιες οικογένειες από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Σε καιρούς δύσκολους όπως αυτοί που διανύουμε μια σημαντική δομή αλληλεγγύης συνεχίζει να βοηθάει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Το Magnesianews.gr επισκέφθηκε το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” προκειμένου να αναδείξει το θέμα για ακόμη μια φορά και να κινητοποιήσει τους πολίτες να συνδράμουν και αυτοί με τη σειρά τους. Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα και την οικονομία, θέσαμε το ερώτημα αν έχει παρατηρηθεί αυξημένη ζήτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

“Αν ενταθεί αυτή η κατάσταση φυσικά, θα υπάρξουν προβλήματα, ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου”, δήλωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Magnesianews.gr ο αρμόδιος υπάλληλος Κώστας Στάμος, που φροντίζει να δουλεύουν όλα “ρολόι” σε μια ευαίσθητη κοινωνική δομή οι ανάγκες της οποίας, αυξάνονται όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση.

“Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εξακόσιες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, οι οποίες προμηθεύονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.” Όπως τονίζει ο κ. Στάμος “απευθυνόμαστε σε περίπου εκατό επιχειρήσεις για την συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών διατροφής, που διανέμονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αν αυτές αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα πρόβλημα, ενδεχομένως κάποιες από αυτές να μην μπορούν να συνεχίσουν να βοηθούν. Ευτυχώς σήμερα δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα.”

Φρέσκα λαχανικά

Σημαντική όμως είναι η συμβολή και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο παρέχει φρέσκα λαχανικά που παράγονται από τους φοιτητές στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου στο Βελεστίνο.
Όπως αναφέρει ο κ. Στάμος, από σήμερα το ΚΠ ξεκίνησε να παρέχει 30 μερίδες φαγητού, οι οποίες θα παρέχονται σε άτομα και οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν, ενώ επιπρόσθετα τους παρέχουμε κάποιες κονσέρβες. “Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει επάρκεια σε προϊόντα και οι επωφελούμενοι να φεύγουν ικανοποιημένοι, έχοντας γεμάτο του καλάθι τους” καταλήγει.

Οι μεγαλύτερες ανάγκες

Στους καιρούς που ζούμε, αν δεν κοιτάξουμε δίπλα μας να δούμε τι συμβαίνει, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως λαός. Σε ότι αφορά τις ανάγκες σε τρόφιμα, οι μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται σε βασικά αγαθά όπως είναι το λάδι, το αλεύρι, το γάλα εβαπορέ, το όσπρια και τα ζυμαρικά, η ζάχαρη κλπ. Υπάρχουν όμως και ανάγκες για οικογένειες με μικρά παιδιά και μωρά, στους οποίους παρέχουμε βρεφικό γάλα, πάνες, ρουχαλάκια κλπ. Όταν υπάρχει δυνατότητα και προκειμένου να χαρίσουμε ένα χαμόγελο δίνουμε και μπισκότα για τα παιδιά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για την προμήθεια τροφίμων από το ΚΠ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκδίδουν μια κάρτα με αριθμό μητρώου για τον κάθε δικαιούχο ο οποίος δικαιούται μία φορά το μήνα για έξι μήνες τον χρόνο, να προμηθεύεται τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που βρίσκεται Κουρουνιώτη – Ολυμπιονίκη Αγνώντα στο Καραγάτς, λειτουργεί κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7.30 έως τις 14.30 (τηλ. 24210 55156), ενώ οι επωφελούμενοι, προμηθεύονται τρόφιμα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.