Π. Σκοτινιώτης: Η ΔΕΥΑΜΒ θα δικαιωθεί έναντι της ΕΡΓΗΛ

Στον τιτάνιο αγώνα που έκανε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, που ανέλαβε καθήκοντα πριν τρία χρόνια, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπήρχαν από το παρελθόν και αυτά που προέκυψαν από την ενοποίηση των Δήμων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, που εκτίμησε ότι η Επιχείρηση θα δικαιωθεί, απέναντι στις απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ. Ακόμη τόνισε ότι χάρηκε για τις δηλώσεις που έκανε ο νέος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος για την ΕΡΓΗΛ και δήλωσε ότι θα παράσχει όποια βοήθεια ου ζητηθεί και μετά ον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει καθήκοντα η να Δημοτική Αρχή.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια αφότου ανέλαβε η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΜΒ και 2,5 χρόνια αφότου παρελήφθησαν τα δίκτυα νέων περιοχών που εντάχθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ. «Παραλάβαμε ένα βουνό προβλήματα του παρελθόντος που προστέθηκαν τα νέα προβλήματα των νέων περιοχών και τα προβλήματα από τη λειτουργία των ΔΕΥΑ ως αποτέλεσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Π. Σκοτινιώτη, η ΔΕΥΑΜΒ είχε ανάγκη από ηρεμία για να τα διαχειριστεί όλα αυτά και συνεργασία της νέας Διοίκησης με το προσωπικό, ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή ηρεμία, με πολλές φορές αρνητική δημοσιότητα, ενώ «πικραθήκαμε πολλές φορές με το προσωπικό που δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί με την πραγματικότητα που διαμορφώθηκαν από τις νομοθετικές ρυθμίσεις».
Ο κ. Σκοτινιώτης υπεραμύνθηκε των επιλογών της Διοίκησης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, χωρίς να υπολογίσει το κόστος η Διοίκηση αναποδογύρισε το τραπέζι, ενώ διαβεβαίωσε ότι και σήμερα να αναλάμβανε τις τύχες της Επιχείρησης, ακριβώς τα ίδια θα έπραττε.
«Ξόδεψα και ξοδεύω ακόμη πολλές νύχτες για τη ΔΕΥΑΜΒ, που σήμερα είναι πλέον μια υγιής επιχείρηση. Απέφυγα να δώσω στοιχεία και δεν θα το κάνω γιατί δε θέλω να δώσω όπλα σε υποθέσεις που έχουμε, με πολύ δύσκολη αντιδικία. Η ΔΕΥΑΜΒ αξιοποιεί το πρόγραμμα Jessica, αλλά βρίσκεται σε οριακό επίπεδο, λόγω των νομοθετικών ρυθμίσεων. Το προσωπικό υπερέβη τα όριά του, σημαντικά λιγότερο καλύπτει όλη την περιοχή ευθύνης και με χαμηλότερες αποδοχές», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ.

«Θα δικαιωθεί για την ΕΡΓΗΛ»
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπήρχε με την εταιρία ΕΡΓΗΛ, που, πριν τρία χρόνια ετοιμαζόταν να κάνει «πάρτι» και με δικαστική απόφαση ότι η ΔΕΥΑΜΒ έπρεπε να πληρώσει στην εταιρία ποσό 6 εκ. €.
Όπως ανέφερε έγινε τιτάνια προσπάθεια, όλα αυτά τα χρόνια, ώστε η εταιρία να πληρωθεί για το έργο που κατασκεύασε, διότι η ΔΕΥΑΜΒ αξιόπιστη εταιρία που πρέπει να είναι δίκαια σε εταιρίες που συνεργάζεται, όπως ανέφερε.
«Ήμασταν υποχρεωμένοι να παλέψουμε και να στραφούμε σε κινήσεις που θα καταγράφουν το πραγματικό έργο και να αξιοποιηθεί η νομοθεσία που επιτρέπει στη ΔΕΥΑΜΒ να δικαιωθεί αν υπάρχει αυτοδίκαιη έγκριση μέτρησης και παραλαβή. Θεωρώ βέβαιο ότι τελικά η ΔΕΥΑΜΒ θα δικαιωθεί, ακόμη κι αν προκύψει, σε πρώτη φάση πρόβλημα από αρνητικές αποφάσεις και θα πληρώσει το έργο που κατασκευάστηκε. Είναι βέβαιο ότι και η ΕΡΓΗΛ θα πληρώσει ακριβά τις διωκτικές αγωγές κατά στελεχών», δήλωσε ο Πάνος Σκοτινιώτης.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του νέου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για το θέμα της ΕΡΓΗΛ και τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι θα είναι στο πλευρό του για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, διότι πρόκειται είναι για υπόθεση δημόσιου συμφέροντος και της πόλης και θα είναι διαθέσιμος για να βοηθήσει όπου μπορεί.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ης ΔΕΥΑΜΒ, μέλος της επιτροπής έδωσε στοιχεία για τις επιμετρήσεις που έγιναν εκ μέρους της στο έργο και, όπως ανέφερε διαπιστώθηκαν αποκλίσεις σε επίχωση των τομών, όπως είχε διαπιστώσει και η επιτροπή παραλαβής του έργου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ηλίας Ξηρακιάς δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που κάναμε. Πρέπει να αποτιμηθούν και τα ποιοτικά στοιχεία που έργου και που διαπίστωσε η επιτροπή. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε έναν ανεξάρτητο φορέα (ΤΕΕ ή άλλον) που θα κάνει αποτίμηση των ποσοτήτων και να κοστολογήσει και το ποιοτικό στοιχείο».
Τελικά το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη διαπίστωση της ύπαρξης ή μη αποκλίσεων του έργου επέκταση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης, με εντολή για αγωγή ή άλλο ένδικο μέσο και με όλες τις νομικές βάσεις για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος εργολαβικού ανταλλάγματος και να γίνει κάθε δυνατή ενέργειας για τη θωράκιση της ΔΕΥΑΜΒ. Μάλιστα, αποφασίστηκε το πρακτικό της επιτροπής να αποσταλεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.