Σε αντίσταση καλούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τα ναρκωτικά

Οργάνωση, πάλη και αντίσταση σε αντιστάθμισμα στη ναρκωκουλτούρα της εποχής αντιπροτείνουν οργανώσεις και Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΠΑΜΕ καλεί τους νέους σε εγρήγορση και συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και οργανώνει ενημερωτικές δράσεις κατά της σύγχρονης μάστιγας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, ανέφεραν ότι έχουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. «Για μας δεν υπάρχει διαχωρισμός στα ναρκωτικά σε μαλακά και σκληρά. Η πάλη ενάντια στη ναρκωκουλτούρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει κι αναπαράγει την εξαθλίωση. Η θέση απέναντι στα ναρκωτικά είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιο θα κερδίσει τη νεολαία, το μυαλό της», επισήμαναν.

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου Ρίτσα Κωττή, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ρίζες του προβλήματος ακουμπούν στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια, στην απληρωσιά κ.α. και πρόσθεσε ότι η λύση βρίσκεται στη συμμετοχή των νέων στον αγώνα όχι με την φυγή μπροστά σε κάθε δυσκολία.

Μάλιστα ανέφερε ότι αύριο Πέμπτη (Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών) στις 8 το βράδυ, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών θα πραγματοποιήσει ενημέρωση και θα μοιράσει φυλλάδια στο πάρκο, πίσω από τον Αγ. Κωνσταντίνο, ενώ μέλη του ΜΑΣ θα υλοποιήσουν δρώμενα για τα μικρά παιδιά.

Τέλος, η πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου στο τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Στέλλα Ιωαννίδου, επισήμανε ότι λόγω της κρίσης και της κατάστασης που επικρατεί, αρκετοί είναι οι φοιτητές που στρέφονται στα ναρκωτικά τόνισε ότι στόχος είναι οι νέοι να ανοίξουν τα μάτια τους, να παλέψει ο καθένας για τη ζωή του κι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το δυνάμωμα του κινήματος «και όχι οι ανούσιες λύσεις που καταστρέφουν τη ζωή μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.