Σε εξέλιξη, αλλά σε μικρή κλίμακα οι παρεμβάσεις στα σχολεία

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Φώτης Λαμπρινίδης

Το γεγονός ότι οι εργασίες συντήρησης στα σχολικά συγκροτήματα του ενιαίου Δήμου Βόλου βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά θα είναι μικρής κλίμακας, όπως και πέρυσι, λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων και του έμψυχου δυναμικού και θα συνεχιστούν μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, που ξεκινούν τα σχολεία, ώστε να διαπιστωθούν οι ανεπάρκειες, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης.

Νωρίτερα είχε κάνει παρέμβαση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, που τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι εργασίες στα σχολεία δεν ξεκίνησαν καν και ζήτησε να πληροφορηθεί από τον αντιδήμαρχο «σε ποιο σχολείο κάποιος, αυτή την περίοδο βάφει κάτι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Φώτης Λαμπρινίδης τόνισε ότι σε περιοδεία που έγινε σήμερα, παρουσία του δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, στα σχολεία, επισκέφθηκαν τις νέες σκεπές που κατασκευάστηκαν στο 5ο Λύκειο Βόλου (Κύπρου – Γ. Δήμου), όσο και σε σχολικό συγκρότημα στη Ν. Ιωνία, που ήταν η χρόνια αιτήματα της σχολικής κοινότητας.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη η εργολαβία για στοχευμένες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, που είναι προϋπολογισμού 150.000 € και οι εργασίες θα εκτελεστούν εντός του Αυγούστου, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες που γίνονται με αυτεπιστασία από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης, ανέφερε, γίνονται και συμπληρωματικές εργασίες σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα, όπως στο 10ο Γυμνάσιο, επί της οδού Διμηνίου και αφορά τη διαμόρφωση της περιμετρικής οδού.
«Οι παρεμβάσεις γίνονται στα κτίρια με τη μεγαλύτερη παλαιότητα και οι ανάγκες ιεραρχούνται. Γίνονται οι εργασίες και οι παρεμβάσεις και, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, πιστεύουμε να είμαστε έτοιμοι. Φυσικά κάποια πράγματα γίνονται και αφού ανοίξουν τα σχολεία και διαπιστωθούν οι ανεπάρκειες», τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να μην έχουν αυταπάτες ότι ξαφνικά το σύνολο των σχολικών μονάδων θα είναι φρεκοβαμμένες και δήλωσε ότι όσες εργασίες και παρεμβάσεις να γίνουν, οι εκκρεμότητες θα υπάρχουν, γιατί οι πόροι είναι περιορισμένοι (πέντε φορές λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια), όπως και το έμψυχο δυναμικό επίσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.