Σε ευρωπαϊκά προγράμματα το ΔΙΕΚ

Μια από τις βασικές και σημαντικές δράσεις του Ι.Ι.Ε.Κ. Δ. Βόλου, είναι η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, Leonardo, Comenius, και από δω και πέρα Erasmus +.

Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές κατά τη διάρκεια των κινητικοτήτων έρχονται σε επαφή με το πρόγραμμα σπουδών τον εξοπλισμό, και τις τεχνικές που διδάσκονται σε σχολές του Εξωτερικού, γνωρίζουν τις συνθήκες της τοπικής αγοράς καθώς και την κουλτούρα- παράδοση -γλώσσα άλλων χωρών, γεγονός που εμπλουτίζει τις γνώσεις τους και κάνει ομαλότερη την πρόσβασή τους στην ‘αγορά εργασίας’ , όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών της Ευρώπης.

Πρόσφατα έγινε ενημέρωση από το Ι.Κ.Υ. [ ίδρυμα κρατικών υποτροφιών ] προς την Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. για την έγκριση και χρηματοδότηση ενός καινούριου προγράμματος που αφορά την ειδικότητα της Ενδυματολογίας – Σχεδίασης μόδας. Ομάδα σπουδαστών και εκπαιδευτή θα μεταβεί την Άνοιξη του 2015, για 2 εβδομάδες, στην Πράγα για να παρακολουθήσει μαθήματα στην ανώτερη σχολή μόδας της Τσεχίας, VOSONSPSO.
Παράλληλα συνεχίζεται η προετοιμασία των σπουδαστών και αποφοίτων των τμημάτων Ενδυματολογίας – Σχεδίασης μόδας και Κοσμήματος για τη συμμετοχή τους τον προσεχή Οκτώβρη στην διοργάνωση Athens Xclusive, στην Αθήνα.

Εξέταστρα

Συνεχίζονται επίσης, – μετά και από την παράταση που δόθηκε από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τον οργανισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, – Έως την Δευτέρα 11/8/14 [ έως την Παρασκευή 8/8/14 λήγει η ημερομηνία καταβολής των εξέταστρων], οι υποβολές των αιτήσεων των αποφοίτων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.