Στάση και κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται από τους εργαζόμενους στους Δήμους, στο πλαίσιο απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, θα γίνει από τις 12.00 το πρωί έως τη 3.00 το μεσημέρι, στάση εργασίας με συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου και ταυτόχρονα Γενική Συνέλευση ενημέρωσης και δράσης. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΤΑ, το επόμενο διάστημα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή Εφαρμοστικοί Νόμοι που θα αποτελέσουν τη «χαριστική Βολή» σε όσα εργασιακά δικαιώματα διασώθηκαν από την αντεργατική λαίλαπα των δύο προηγούμενων μνημονίων. Με τους νόμους αυτούς επιχειρείται η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοπρεπούς αμοιβής για την εργασία και την ανθρώπινη διαβίωση και η αντικατάσταση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το ποιο συντηρητικό-νεοφιλελεύθερο μοντέλο ασφάλισης, που μόνο θα πληρώνει και ποτέ δεν θα παίρνει ο εργαζόμενος.
Ο Σύλλογος ΟΤΑ αναφέρει τέλος, ότι η ημερομηνία της Πανελλαδικής Απεργίας θα επανακαθοριστεί εάν κριθεί αναγκαίο με βάση τις συνθήκες (ημερομηνίας ψήφισης Νομοσχεδίων μισθολογίου, αξιολόγησης κ.λπ.).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.