«Στάχτη» 6 στρ. αμυγδαλιές και σιτοκαλαμιές στη Σπαρτιά

Συναγερμός σήμανε στις 5.30 σήμερα το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, για φωτιά που ξέσπασε σε δενδρώδεις καλλιέργειες στη θέση Σπαρτιά, απέναντι και πίσω από τη διασταύρωση προς Σέσκλο.

Επί τόπου πήγαν τρία υδροφόρα οχήματα της Π.Υ. Βόλου και ένα της Β’ ΒΙ.ΠΕ. και 13 πυροσβέστες, με επικεφαλής ον διοικητή της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, ρίχτηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες και κατάφεραν να περιορίσουν το καταστροφικό τους έργο μια ώρα αργότερα.

Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καμένες αμυγδαλιές, σε έκταση περίπου 6 στρεμμάτων και για θερισμένα σιτηρά σε έκταση περίπου 25 στρεμμάτων.
Επί τόπου παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης του σβήνουν μικροεστίες φωτιάς.

Υψηλός κίνδυνος στις Σποράδες
Σε βαθμό ετοιμότητας 4 θα βρίσκονται για αύριο Παρασκευή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα νησιά των Βορείων Σποράδων, μετά από προειδοποίηση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χερσαίας Μαγνησίας, αν χρειαστεί να συνδράμουν.
Και στα τρία νησιά αναμένεται να συνεδριάσουν τα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα, ώστε, σε συνεργασία με τους Δήμους, να αντιμετωπίσουν κάποιο περιστατικό πυρκαγιάς, αν χρειαστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.