Στήριξη κομμάτων και Συλλόγων εργαζομένων στη σημερινή απεργία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις

Με αφορμή τη νέα 24ωρη απεργία για τον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό, σήμερα Πέμπτη, ανακοινώσεις εξέδωσαν κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και Σύλλογοι Εργαζομένων.
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέρει προς τους εκπαιδευτικούς, ότι ο νέος προϋπολογισμός, του 2016, το νέο ασφαλιστικό, οι συνεχιζόμενοι φόροι φορτώνουν ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες αυτών που συνήθως τα «σηκώνουν» και τα πληρώνουν και η συνεχιζόμενη λιτότητα που επιβάλλουν οι πολιτικές της Κυβέρνησης και των «τοκογλύφων» της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, υποβαθμίζει την παιδεία και την υγεία με τις μειωμένες δαπάνες που εξακολουθούν να καταγράφονται στον προϋπολογισμό.
«Οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι νέοι και νέες, οι άνεργοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, οφείλουν να δείξουν την αντίδραση τους, να διατρανώσουν τη θέληση τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Παλεύουμε για την ανατροπή τους, απαιτώντας την αξιοπρέπεια, την κοινωνική δικαιοσύνη και ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και τα παιδιά μας», αναφέρει και καλεί σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην απεργία, Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωί.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη αλλά και ν’ αναπτύξουν αγώνες, αντιστάσεις και διεκδικήσεις σε χώρους δουλειάς, σπουδών, στις συνοικίες, σε πόλεις και χωριά.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ

Η Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου, αναφέρει ότι το Δ.Σ. του Σωματείου, σταθμίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και την εμμονή της αριστερής κυβέρνησης στη «φιλοσοφία» της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης με τα τραγικά αποτελέσματα για οικονομία και κοινωνία που δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεχιστούν, αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στην νέα 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, το ΕΚΒ και η Ομοσπονδία Τσιμέντων σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.
Τέλος, ζητούν αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων του αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας, ώστε κανένα σπίτι να μην καταλήξει στα χέρια ξένου ή εγχώριου τραπεζίτη και καλούν στη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.