Στη Βουλή τα προβλήματα των εξωτερικών φρουρών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Από τον εξωτερικό φουρό των φυλακών Βόλου Κ. Παληοκαρύτη

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κώστας Παληοκαρύτης, Εξωτερικός Φρουρός των φυλακών Βόλου και επί χρόνια αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης στη Βουλή.

Στην επεξεργασία του σχεδίου νόμου “Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις” με καίριες τοποθετήσεις οδήγησαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε νόμο τεχνική βελτίωση σε άρθρο που αφορούσε τους αφοπλισμένους για διάφορους λόγους εξωτερικούς φρουρούς.

Όπως ανέφερε, η αόριστη διατύπωση του άρθρου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τιμωρία των μη αρεστών στη διοίκηση φρουρών ή ως ευκαιρία εξυπηρέτησης “ημετέρων” λειτουργώντας ουσιαστικά σαν μια συγκεκαλυμμένη μετάταξη υπαλλήλων ή οποία θα μπορούσε να αποδυναμώνει την φρουρά αλλάζοντας οριστικά το υπηρεσιακό καθιστός των υπαλλήλων, μετατρέποντας ένστολους και ένοπλους φρουρούς σε διοικητικούς υπάλληλους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος μετά από αυτό, αναγνώρισε την ανάγκη νομοτεχνικής βελτίωσης του άρθρου στην οποία και προχώρησε και με την οποία αναδεικνύεται η προσωρινότητα της αλλαγής καθηκόντων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο λόγος του αφοπλισμού του φρουρού είτε πρόκειται για λόγους υγείας, είτε για πειθαρχικούς λόγους.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του, ο συμπολίτης μας Εξωτερικός Φρουρός Κων. Παληοκαρύτης, τόνισε ότι από το 2000 που ιδρύθηκε ή Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, έχουν ψηφιστεί 4 μισθολόγια και έχουν περάσει 16 χρόνια χωρίς να έχει αναδειχτεί ιεραρχία της Φρουράς και ή μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη των φρουρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.