Στη δικαιοσύνη ίσως προσφύγουν οι κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας

Στην περίπτωση που διοχετεύεται και πάλι η κίνηση μέσω της συνοικίας

Έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της συνοικίας της Νέας Δημητριάδας προκάλεσε το ζήτημα της λειτουργίας εκ περιτροπής της σήραγγας του Περιφερειακού, όπως προτείνει η δημοτική αρχή, προκειμένου να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα τις ημέρες και ώρες αιχμής. Μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5», ο Θοδωρής Φακίδης, μέλος του εξωραϊστικού συλλόγου της περιοχής της Ν.Δημητριάδας αναφέρθηκε στο ζήτημα , τονίζοντας ότι «ως εξωραϊστικός σύλλογος ανεχτήκαμε πολλά τόσα χρόνια, κάναμε υπομονή και έγινε αγώνας για να γίνει ο περιφερειακός. Είναι πληρωμένος από τον ιδρώτα όλου του ελληνικού λαού και είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί όπως λειτουργεί και όχι για να αλλάζει ξαφνικά κατά το δοκούν”.

Ο σχεδιασμός του από το Υπουργείο, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, είναι για δύο λωρίδες αντίθετων κατευθύνσεων και χαρακτηρίζει παραλογισμό το γεγονός ότι ξαφνικά έκλεισε και μεταφέρθηκε ξανά η κίνηση στην τοπική συνοικία.

Προτείνουν δύο τροχονόμους
Η πρόταση του Εξωραϊστικού συλλόγου αναφέρεται στην τοποθέτηση δύο τροχονόμων στα φανάρια τις ώρες αιχμής , την πιθανή εφαρμογή πράσινου κύματος ή το κλείσιμο για κάποιες ώρες της οδού Αλκίππης , όπως γίνεται στην Αγριά. Αυτό για να αποφευχθούν και οι αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και το μπέρδεμα των φορτηγών με το κλείσιμο της κάτω πύλης της ΑΓΕΤ.

“Όλα αυτά τα χρήματα που πληρώθηκαν από τον λαό και είναι πάρα πολλά εκατομμύρια για να γίνουν αυτά τα έργα, δεν θα ακυρωθούν έτσι απλά μέσα σε μια μέρα για να κάνουμε ένα πείραμα. Ο επόμενος δρόμος είναι να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ξαφνικά ένα έργο να αλλάζει χρήση και μάλιστα τώρα που έχει αποδείξει ότι λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Το πρόβλημα με τα φανάρια μπορεί να λυθεί. Είναι οπισθοδρόμηση να μπουν πάλι τα φορτηγά στην συνοικία, είναι απαράδεκτο.”

Εν τέλει ο κ. Φακίδης συμπληρώνει ότι η συνοικία δεν θα δεχτεί άλλη επιβάρυνση καυσαερίων, καθώς πρόκειται για λόγους υγείας και αναμένει την αποτελεσματική παρέμβαση του δημάρχου Βόλου όσον αφορά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.