Στη «μάχη» των Πανελλαδικών ρίχνονται 1.500 υποψήφιοι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου, ετοιμάζονται να μπουν 1500 μαθητές στη Μαγνησία. Σύμφωνα με στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι υποψήφιοι μαθητές Λυκείου, βάσει των αρχικών αιτήσεων ήταν 1264, οι απόφοιτοι ΓΕΛ με νέα εξέταση 219, οι υποψήφιοι για ενδοσχολική εξέταση 150, 14 μαθητές ΕΠΑΛ της ομάδας Β και τρεις απόφοιτοι με νέα εξέταση της ομάδας Β΄ΕΠΑΛ. Από τους μαθητές που έκαναν αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές, το σύνολο των εξεταζόμενων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι 1500 (ποσοστό 84,3% των μαθητών Λυκείου και 14,6% των αποφοίτων ΓΕΛ με νέα εξέταση). Όσον αφορά στις προτιμήσεις, οι υποψήφιοι για στρατιωτικές σχολές είναι 478, για αστυνομικές σχολές 123, για σχολές ακαδημιών εμπορικού ναυτικού 207, για το ΤΕΦΑΑ 349.

Δεκαεννιά εξεταστικά κέντρα
Στο Ν. Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 19 εξεταστικά κέντρα και συγκεκριμένα τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο και 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, όπως και τα Λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σκιάθου, Σκοπέλου, ενώ ως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα Γυμνάσια με Λυκειακά Τμήματα Σούρπης και Αλοννήσου.
Στο εξεταστικό κέντρο του 2ου ΓΕΛ Βόλου θα εξεταστούν υποψήφιοι του 8ου ΓΕΛ Βόλου και του Εσπερινού Λυκείου Βόλου, στο 3ο ΓΕΛ Βόλου οι υποψήφιοι των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, στο 5ο ΓΕΛ οι υποψήφιοι του 1ου ΓΕΛ Βόλου, στο 6ο ΓΕΛ οι υποψήφιοι του 2ου ΕΠΑΛ και στο 7ο ΓΕΛ Βόλου οι υποψήφιοι του Μουσικού Σχολείου.
Στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα εξεταστούν οι υποψήφιοι του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, στο ΓΕΛ Αγριάς οι υποψήφιοι και του ΕΠΑΛ Αγριάς, στο ΓΕΛ Αργαλαστής οι υποψήφιοι της Λυκειακής Τάξης Τρικερίου, στο ΓΕΛ Βελεστίνου οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Σκοπέλου, οι υποψήφιοι της Λυκειακής Τάξης Γλώσσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.