Στον υπουργό Δικαιοσύνης το αίτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Στον υπουργό Δικαιοσύνης πρόκειται να θέσει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης, το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ.Β. την αδυναμία των τοπικών φορέων να προτείνουν κοινή λύση επεσήμανε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης στην ομιλία του με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους τονίζοντας: «Έχουμε βιώσει την κοροϊδία των εκάστοτε κυβερνήσεων, που χρησιμοποίησαν τις διαφορές των τοπικών φορέων για την επιδιωκόμενη λύση. Σκοπός τους το να μη δώσουν λύση».

Την όποια συγκεκριμένη λύση δεν μπορούν να την υποδείξουν οι τοπικοί φορείς, χωρίς προηγουμένως να γνωρίζουν: α) Το αν η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση. β) Το αν έχει διαθέσιμα χρήματα ή μπορεί να εξεύρει χρήματα και γ) το πόσα θα είναι τα διαθέσιμα χρήματα.

«Το προσεχές διάστημα σε συνάντηση τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου θα θέσει τα ερωτήματα αυτά στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης», τονίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος επισημαίνει ότι λύσεις προς υπόδειξη από τους τοπικούς φορείς υπάρχουν, ανάλογα όμως και με τα προς διάθεση χρήματα. Αν για παράδειγμα τα χρήματα επαρκούν για νέο Δικαστικό Μέγαρο, υπάρχουν οι υποδείξεις της επιτροπής, που συνέστησε ο πρώην αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Νικόλαος Μόσχος με τη συμμετοχή της σημερινής προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυς Καπούλα. «Η επιτροπή αυτή προέβη στην κατάταξη συγκεκριμένων οικοπέδων στην Ν. Ιωνία, στην αρχή της Αθηνών και στη Νέα Δημητριάδα. Αν τα χρήματα επαρκούν για προσθήκες στον υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο, υπάρχει η λύση της ανέγερσης γυάλινου κτιρίου πίσω από το υπάρχον νεοκλασσικό, στα πρότυπα νεοκλασσικών κτιρίων της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, η οποία είχε προβληθεί επί Δημαρχίας Αλέκου Βούλγαρη. Θυμίζουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, προεκλογικά τουλάχιστον, είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής των δικαστηρίων στο κέντρο της πόλης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου τονίζει ότι επιβάλλεται να μην αυτοπαγιδευτεί προτείνοντας συγκεκριμένη λύση, χωρίς να γνωρίζει πόσα είναι τα προς διάθεση χρήματα και σημειώνει ότι δεν είναι υπόλογος στην τοπική κοινωνία για το πόσες φορές έχει αναδείξει το πρόβλημα χωρίς να δίνεται λύση.

«Στην τοπική Κοινωνία είναι υπόλογες οι εκάστοτε κυβερνήσεις, που δεν ήθελαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Οι δικηγόροι, του Βόλου, δεν είναι εμπόδια στην όποια επιδιωκόμενη λύση, αλλά θέλουν να συμβάλουν στο να δοθεί λύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.