Στο Βόλο θα έρθει ο βραβευμένος ερευνητής και διαμορφωτής του “Tri – Anthropo – Type” , συγγραφέας επτά βιβλίων Γιώργος Πασχαλίδης προκειμένου να μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, «ο βραβευμένος με το Διεθνές Βραβείο “Ginseppe Sciacca” 2010 και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας Γιώργος Πασχαλίδης μετά από διαρκή έρευνα δώδεκα ετών διατύπωσε το Μοντέλο Tri – Antrhopo – Type Paschalidis παρουσίασε την ανακάλυψή του ότι υπάρχουν τρεις μοναδικοί και σαφώς διακριτοί τύποι ανθρώπου, τους οποίους ονόμασε Α, Β και Γ, χαρτογράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε τύπου και ανέπτυξε προοδευτι¬κά το Μοντέλο Tri-Anthropo-TypePaschalidis. Χρησιμοποιώντας, ως ερευνητικά εργαλεία τη συνέντευξη, την παρατήρηση και το ερωτηματολόγιο Tri-Anthropo-TypePaschalidisκαι εφαρμόζοντας τη μέθοδο «από τη βάση προς τα πάνω», οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που νοσούσαν από τις ίδιες ασθένειες είχαν κοινά χαρακτηριστικά προσω¬πικότητας, κοινές αντιδράσεις και προσαρμοστικότητα στο στρες, κοινή επεξεργασία πληροφοριών και ρύθμιση συναι¬σθημάτων, τα οποία καθρεφτίζονταν στη λειτουργία συγκε¬κριμένων περιοχών του εγκεφάλου, που ευθύνονται για τη σκέψη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα. Το Μοντέλο Tri-Anthropo-TypePaschalidis εξηγεί καθαρά και αποκαλύπτει τη λειτουργία του ανθρώ¬πινου εγκεφάλου και του σώματος και η ανακάλυψη των ατο¬μικών διαφορών στη λειτουργία του εγκεφάλου αποτελεί κλειδί για την ψυχική και σωματική μας υγεία.
Από το 2012 γίνονται εισηγήσεις, δημοσιεύσεις και επιστημονικά συνέδρια από τον κ. Πασχαλίδη σε όλο τον κόσμο όπως:5ο Παγκό¬σμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας στη Μαδρίτη, όπου η εργασία του μπήκε στην παγκόσμια βιβλιοθήκη,18ο Παγκό¬σμιο Συνέδριο Νευροεπιστημών και Βιολογικής Ψυχιατρι¬κής «Στρες και Συμπεριφορά»,. 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής Ψυχιατρικής,8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αε¬ροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλ¬λοντικής Ιατρικής της Ρωσίας, Παγκόσμιο Συνέδριο Εκ¬παίδευσης του Λονδίνου (WCE 2013),όπου και δημοσίευσαντην εργασία του με τίτλο “ThePashalidisTri-Anthropo-TypeModelinEducation”, στο επιστημονικό περιοδικό που εκδίδουν, επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επι¬τελείου Εθνικής Φρουράς του Υπουργείου Άμυνας της Κύ¬πρου,Διεθνές Συνέδριο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και Διοίκηση Επιχειρήσεων ICAEM 2014 στο Πεκίνο,Διεθνές Συνέδριο Φυσι¬κής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή, κ.α.
Το επιχειρηματικό Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο, μια καινοτόμο ανακάλυψη με κέντρο τον άνθρωπο, η οποία αναγνωρίζει την πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης. Η εφαρμογή του οδηγεί σε ένα θετικό και γόνιμο εργασιακό περιβάλλον, βασισμένο στην κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων, καθώς και στη μέγιστη απόδοση, στη μείωση του κόστους, στην επιτυχία και στην ευημερία όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στη ζωή της κάθε επιχείρησης.
Όλες οι εισηγήσεις του Γιώργου Πασχαλίδη δημοσιεύτηκαν στα Πρακτικά των συνεδρίων, ενώ το Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis εφαρμόστηκε στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας κ.ά.) κατά τα έτη 2012-2013-2014, καθώς και στο πλαίσιο διαφόρων διδακτικών αντικειμένων Στις ομιλίες, στα βιβλία του και στα συνέδρια ο Γιώργος Πασχαλίδης εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας να θέσει σε λειτουργία τον εγκέφαλό του, ώστε η σκέψη του να μη τον εμποδίζει, αλλά να τον υποστηρίζει, για να συντηρεί τον εαυτό του και το σώμα του. Η ζωή του και το έργο του είναι μια προσφορά στον άνθρωπο και την επιστήμη. Οι ανακαλύψεις του απαντούν στα ερωτήματα και δίνουν λύσεις στα προβλήματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και παράλληλα προσφέρουν στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα για αυτογνωσία και ετερογνωσία που οδηγούν στην ψυχική και σωματική υγεία και τελικά στην ευτυχία.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας. Είναι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Πασχαλίδη και έχουν τρία παιδιά: τον Δημήτρη, την Ελευθερία και το γαμπρό τους Γιώργο. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Άνοιγμα Αγάπης, Πορεία Ζωής”. Ακολούθησαν το ίδιο επιτυχημένα τα τρία ηχητικά βιβλία: “Θρόισμα Αγάπης”, “Άγνωστο Παρόν” και “Ο Γιώργος Πασχαλίδης Μιλάει για το Παρόν”. Το 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Όταν ο Άνθρωπος Συναντήσει τον Εαυτό του” και το 2011 το τρίτο με τίτλο “Η Γέννηση του Νέου Ανθρώπου: Προγεννητική Φροντίδα”. Και τα τρία βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Λιβάνη και έγιναν αμέσως best-sellers μετά την κυκλοφορία τους. Από τις εκδόσεις Media Vista κυκλοφόρησαν τα έργα του με γενικό τίτλο “Αποδέσμευση από το Πεπρωμένο”: Τόμος 1: “Ανάλυση των Χαρακτήρων” και Τόμος 2: “Ανθρώπινες Σχέσεις, Συνδυασμοί Ζευγαριών, Φιλία, Γάμος, Οικογένεια, Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Επαγγελματικός Προσανατολισμός”, που έγιναν επίσης best-sellers».































