Εξετάζεται η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα, όπως και η έκταση στη Ν. Αγχίαλο

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αύριο Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, θα έρθει προς συζήτηση το θέμα της διεκδίκησης από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, της κυριότητας της δημοτικής έκτασης του παραλιακού μετώπου Νέας Αγχιάλου.

Το ζήτημα γνωστοποιήθηκε μετά από επερώτηση του δημοτικού συμβούλου της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Θεολόγου Διαμαντένια και αφορά έκταση 100 στρεμμάτων, που ξεκινά από τον «Γαλαξία» περιλαμβάνει το δημοτικό πάρκο, τα δημοτικά καταστήματα, το γήπεδο του Πυράσου, το χώρο της γιορτής κρασιού και το χώρο του παλιού camping μέχρι το Λαχανόρεμμα.

Στη συνεδρίαση περιλαμβάνονται προς συζήτηση 11 ακόμη θέματα με κυριότερα τις λήψεις αποφάσεων για ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνασίου – Λυκείου) και ίδρυση ΙΕΚ και ΣΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Για το ζήτημα ίδρυσης του Καλλιτεχνικού Σχολείου υπάρχει εισήγηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προς το Δήμο Βόλου για τη δημιουργία του τέταρτου Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Αθηνάς, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, αναφέρει ότι θα πρέπει να ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός του έτους 2014 και να αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Για την ίδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Ειδικής Αγωγής και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) Ειδικής Αγωγής στο Βόλο, η αντιδήμαρχος Παιδείας στην εισήγησή της αναφέρει ότι η θέση του Βόλου είναι κατάλληλη για το σκοπό αυτό, καθώς τέτοιες δομές λειτουργούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει κτίριο για τα στεγαστεί (το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου, που πληροί τις απαιτούμενες για την ίδρυση κτιριακές προδιαγραφές), ενώ συνηγορούν η λειτουργία στο Βόλο με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Κεντρική Ελλάδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ.) και του κέντρου στήριξης αυτιστικών ατόμων Μαγνησίας (Κ.ε.Σ.Α.Α.Μ.), συλλόγων και σωματείων όπως Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.ε.Α. Μαγνησίας, Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων, Σωματείο κινητικά αναπήρων «Ιππόκαμπος», Σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» κ.α., αλλά και η διοργάνωση στο Βόλο, ως πόλη συνεδριακού τουρισμού πολλών ημερίδων και εκδηλώσεων σχετικών με θέματα Ειδικής Αγωγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.