Συζήτηση με καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών αύριο στην ΕΡΑ Βόλου

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με ομιλήτριες του συντονιστικού αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, οργανώνεται αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στο προαύλιο της ΕΡΑ Βόλου.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, η Λαϊκή Συνέλευση γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου και η πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, που σε ανακοίνωση αναφέρουν ότι εννέα μήνες μετά την κατάργηση, από το Υπουργείο Οικονομικών, των 595 καθαριστριών, που εργάζονταν στις εφορίες και στις υπηρεσίες του, ο αγώνας τους για επαναπρόσληψη παραμένει αποφασιστικός.

«Το πείσμα των εργαζομένων και η καθημερινή τους παρουσία έξω από υπουργεία και εφορίες, δημιούργησαν ένα ζήτημα που η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί, πρωτοστατώντας σε διαδηλώσεις και καταλήψεις με απαράμιλλη αγωνιστικότητα.
Πίσω από τις καθαρίστριες βρίσκεται όλη η εργατική τάξη με τον απόηχο του αγώνα τους να γίνεται σημείο αναφοράς για την ίδια αλλά και συγχρόνως όλων των καταπιεσμένων της κοινωνίας», αναφέρουν οι οργανωτές, που καλούν τους πολίτες, κάθε αγωνιζόμενο και σκεπτόμενο άνθρωπο να παρευρεθεί στην εκδήλωση, στηρίζοντας και έμπρακτα τον αγώνα των καθαριστριών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.