«Συμμαχία» για να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία ζητούν οι εμποροϋπάλληλοι

«Συμμαχία» μεταξύ της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών συλλογικοτήτων, του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και ειδικά των πολιτών, για να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία, ζητά ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, o Σύνδεσμος Eμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας καταγγέλλει την υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε και προβλέπει την άμεση πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στο Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη.

Στόχος της συγκυβέρνησης με την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι την επόμενη χρονιά, να υπάρξει η πλήρης, παντελώς “ελεύθερη” και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη συμφωνία της συγκυβέρνησης με την τρόικα., σε όλες τις περιοχές της χώρας και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων βασικού εργοδότη, αφού απασχολεί το 80% του κλάδου μας, τονίζει ο Σύνδεσμος.

«Η υπουργική απόφαση για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι εντελώς αντιδημοκρατική, παρακάμπτει τις οργανώσεις των εργαζομένων ιδιαίτερα, αποδιοργανώνει την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας επεκτείνει το χρόνο της απλήρωτης εργασίας και επιβάλει της διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η οποία είναι νομοθετημένη , άρα είναι μεγάλο ψέμα πως ο εργαζόμενος θα ¨ανταλλάσει¨ την αργία της Κυριακής με ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση ων υπαλλήλων.

O Σύνδεσμος Eμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας καλεί την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τις κοινωνικές συλλογικότητες, τον εμπορικό σύλλογο Βόλου και ειδικά τους συμπολίτες να συμπαραταχθούν μαζί του, ενάντια σε αυτήν την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης, που καταστρέφει τον κλάδο και τους εργαζόμενους.
Όπως αναφέρει αγωνίζεται και διεκδικεί κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40-ωρο-8ωρο-5νθήμερο και υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 € μικτά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.