Συνέντευξη σχετικά με τη δράση του κυκλώματος εκβιαστών θα παραχωρηθεί στη 1 σήμερα το μεσημέρι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, παρουσία και του περιφερειακού διευθυντή των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, ταξίαρχου Νίκου Γιαννέλου.
Σημειώνεται ότι στο Βόλο έγιναν περίπου εννέα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Τροχαία και ένας επαγγελματίας Σεκιούριτι.
Το κύκλωμα φέρεται να εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και στην περίπτωση του Βόλου είχαν κάψει δύο καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα καλοκαιρινό κατάστημα στην παραλία των Αλυκών που είχε γίνει παρανάλωμα πυρός.
Τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών φέρονται να εμπλέκονται ακόμα και σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου αλλά και επεισόδια σε γήπεδα και, στην περίπτωση του Βόλου, οι αστυνομικοί ερευνούν στοιχεία που έχουν στα χέρια τους για έναν στημένο αγώνα και επεισόδια σε γήπεδα με τη συμμετοχή μπράβων.
Μεταξύ των εννέα συλληφθέντων στο Βόλο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ανθυπαστυνόμο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, έναν επαγγελματία ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης.































